BEE仔系岩岩12點15分死左`佢應該系傷風.因為睇佢下巴果到.其實系黃色既水黎.發覺果陣以經太遲喇`獸醫果D應該都山哂門`您黎左2個月都吾夠.5月6日`我記得的.
對吾住阿BEE仔`您要知道媽媽永遠都甘鍚您`其他兔仔系取代吾到您系我心目中的位置`要掛住媽媽牙`
去到彩虹橋吾好甘吾開心啦`玩得快樂喲牙`
光之天使)) 2009-7-3 12:59:54 AM
折哀順變....
佢係彩虹橋一定開心既~
Vinkivan 2009-7-3 01:11:20 AM
點解佢傷風你會咁遲先發現咖?佢應該唔會係一時突然嘅傷風會導致佢死咖喎∼!!
你帶佢返嚟之後有冇BODY CHECK過呀?其實獸醫都有24小時嘅,點解發覺佢有事都唔即刻帶佢睇獸醫呀?最後機會都應該要去試,而唔係覺得冇獸醫就可以尤得佢離開囉!呢個係有責任感嘅主人應該做的嗎?
好老實,睇完你寫BEE仔死咗呢篇嘢,我真係FEEL唔倒你有好傷心咁,同埋我覺得你冇盡最大嘅努力令BEE仔生存,同埋我亦唔覺得你係一個盡責嘅主人,佢嘅離開對你嚟講好似講得好輕鬆咁∼!!

BEE仔∼希望你喺彩虹橋活得更加好∼!!

已有 1 人評分P 點 收起 理由
wesky + 1 我很贊同

總評分: P 點 + 1   查看全部評分

千千 2009-7-3 01:27:49 AM
今日甘多兔兔   上天堂"好感觸
希望個個都健健康康""
:050:
elvisli 2009-7-3 02:23:10 AM
我覺得唔好用你認為係咩病黎形容,以代表兔兔既死因...

傷風係不會立即致命..

今日連續2單兔死

我相信多位資深兔友真係好想各位未有能力而想養兔既小朋友反思一下

作呢個決定係一世的.唔好累己累兔

難聽d講句.你好似做場show比大家知有隻兔死左.交代一下就算

我唔否定你對兔兔既感情.但起碼我感覺不到你真係好傷心

MOURINHO 2009-7-3 10:33:40 AM
如果你係愛佢...就盡快打電話去寵物遺體處理中心處理身後事....
這樣都係對兔兔一種責任....
http://www.petsheaven.com.hk/
http://www.peacefulpet.com.hk/

等等....盡快令佢安息
兔仔怡v3v 2009-7-3 02:28:35 PM
我個囡之前都有傷風呀@@
但係傷風真係唔會致命@@除非已經係病得好嚴重啦...見到樓主既用詞..我都唔見得你真係爆傷心...當然唔可以話你冇傷心...因為畢竟都相處左幾個月~
Goody09 2009-7-3 02:36:58 PM
上星期我隻兔兔都好似傷風咁...當時我日日都留意牠的痛情...都觀察左佢3日..如果再有事我都會即刻帶多一次佢睇醫生.因傷風前一日啱啱睇完醫生..因為我當左goody係我個仔啦...我唔可以比佢有事既..我朋友有時都話我傻..哂咁多錢同隻兔兔睇醫生.因睇醫生的錢遠高於兔兔本身的價值..但我係無所謂..錢財乃是身外物...近排多了兔兔上了天堂..請各位兔友...要視你的兔兔為同伴..不要輕視各種生命..

vice0926 2009-7-3 02:50:27 PM
夏天到啦..希望咁多位兔友多加留意家中寶貝ge身體狀況..
做好消暑措施..更加要做一個有責任心ge主人..
已經去世ge就請節哀順變..
唔希望再聽到有兔兔去世得不明不白..
願各位同寶貝們過一個平平安安ge炎夏!
Jessie)) 2009-7-3 04:45:35 PM
其實傷風唔係一時三刻會致命, 之前應該會發現到嫁?!?!
:041: 不過而家講咩都冇用, 希望板大下一次養任何動物
如果佢係有咩唔對路就請帶佢睇醫生, 唔好讓明明有得救既病變成無得救

快速發帖