bb囡唔知點解li2日係咁挖地洞
仲要係零晨同焦早,一挖就挖成晚
好慘呀..我而我地房既...
搞到我同兔爸完全訓唔到
鬧佢就停一下...
究竟佢咩事會變成咁..係咪唔開心定有咩不滿
但我地冇訓時..佢又唔會wor..
仲蹦蹦跳好開心咁..
有咩野可以拎佢停呢..??
我諗過係咪因為熱...但我地都有開冷氣呀
Jessie)) 2009-7-6 02:58:23 PM
我果隻兔兔有時一出來都會成pat野咁攤係度....
不過可能我同你情況有d唔同, 佢見到兔爸就唔驚
見到兔媽就會即彈開嫁喇=-=因為兔媽做衰人成日捉佢去梳毛丫嘛
所以當我手拿一把梳就可以同兔兔會玩捉E因喇:030: 成日跑步做運動, 佢好快就累喇
monaaaa 2009-7-6 02:59:28 PM
會唔會係呢兩日都行雷閃電想塭地方哩埋?
勞仔 2009-7-6 03:23:31 PM
兔兔挖地係天性黎嫁,而家屋企所養的多數是穴居兔嘛:044:
而且兔仔習慣係日頭訓,夜晚玩丫嘛:043:
咁嘅狀況係好正常的。:040:
elvisli 2009-7-6 04:02:47 PM
其實佢挖野係做緊自己既任務...好似mocha咁

我比個紙箱佢佢就每晚同一個冒間挖個箱..係兔兔既建築學..

亦都可能係悶.無野做先做出本能反應
smallsuishan 2009-7-6 04:30:14 PM
唉 我家Hill大哥一樣!!!
而家係早上6點開始活動:008:
嘈到有人起身餵佢食早餐

餵完一個鐘之後又開始嘈
係度掟所有玩具 咬籠
放暑假都冇覺好訓 .... :029:
wm20472 2009-7-6 04:33:26 PM
我大妹係一隻兔肉鬧鐘, 每日早上6:30左右會叫你起身
BB囡 2009-7-6 04:57:26 PM
好認同
bb囡係人地訓得最好時開始嘈
又係6點幾又嘈嘈
但奇怪...bb囡好耐冇挖嫁啦
li 2日開始咁..我先驚
唔知佢想點
勞仔 2009-7-6 06:32:17 PM
佢之前無咁做嫁?係唔係環境改變左呀?:027:
small_tra 2009-7-6 07:15:45 PM
佢想走佬~!?

佢想挖地洞~想走去浦丫~!?
vice0926 2009-7-6 07:45:36 PM
我家hachi耐唔耐都會係咁呀!!!#^68^#
一路挖挖挖挖挖..
嘈到拆晒天..都唔知佢想點~
試過摸佢試過鬧佢試過打佢試過開左佢度門比佢出黎行下~
但係都冇用..照樣挖..
我都想搵個辦法制止佢..
因為佢次次都係三更半夜先挖..#^71^#

曾經以為佢發情..所以久唔久一到時候佢就挖挖挖..
不過最後我發現佢應該唔係有d咩唔妥或者有咩唔舒服..
只係純粹悶又或者果一排想挖佢就不停挖..#^56^#

p.s: mio同埋preter從來都未試過咁樣!
所以我懷疑賓尼兔女先會咁#^62^#
兔仔怡v3v 2009-7-6 08:11:34 PM
我兔地通常都係挖幾下就會停...
我用個a4紙箱整左個洞俾佢挖挖挖挖挖...
我覺得佢挖完出黎個樣好似好滿足咁#^70^#
`Shusonbaby||' 2009-7-6 08:49:49 PM
coffee就係尿尿之前挖挖挖#^54^#
hh0 2009-7-6 08:58:54 PM
真係好似無咩原因架
我果D又係間中會掘, 掘一陣又停
不過應該唔關天氣熱事
因為近呢幾個月都無掘呢
small_tra 2009-7-6 10:51:06 PM
我隻oreo~佢好嬲~好想走佬~
佢就掘~!

一係夜晚冇草~
BB囡 2009-7-6 11:20:36 PM
原帖由 勞仔 於 2009-7-6 06:32 PM 發表
佢之前無咁做嫁?係唔係環境改變左呀?:027:

冇wor~~~
咩都冇變過呀

快速發帖