大家屋企有無用籠養兔仔嘅習慣呢?
單選投票, 共有 175 人參與投票
61.71% (108)
3.43% (6)
33.14% (58)
1.71% (3)
您所在的用戶組沒有投票權限
CHunGv3v)) 2010-5-26 11:19:05 PM
我番到家就開籠..平時出街訓教就閂.
千秋王子 2010-5-26 11:20:37 PM
大家所面對ge問題我都有念過
但係v仔紀錄只係針對索愛d黑色插電器
so我都無咩所謂比佢通屋跑
同埋有一次放完野食比佢唔記得鎖籠番學都無咩特別事
:040: 証明佢好乖仔
KATY012 2010-6-17 08:58:14 PM
咩都唔用:052: 日日都要拖:046: 地
HiN乂軒 2010-6-20 12:34:01 PM
放籠~有時放出黎~但每次都要拖地 囧
Qewi'B 2011-2-14 08:16:15 PM
有籠 .. 不過系我打掃屋企 .. 同埋出街ge時候先會放佢入籠 .. #^50^#
#^50^# #^50^#

其餘時間刀系自由行 #^79^# #^79^# #^79^#
carbee 2011-5-12 01:27:52 PM
MIMI有用籠,不過24小時長開門,自出自入
再用圍欄欄左半個廳比佢,
我同兔爸係廳出入都好似劉翔咁~:051:
不過收工返屋企,周不時都會開欄比佢,
都係八八卦卦咁囉,除紙箱之外都唔會點咬野
成日趁我地唔為意就鼠入床下底探險,之後一身塵咁出返黎:050:
地下草碎唔算多,都係2,3日先掃一次
大小佢都會去廁所,不過梗有兩粒係左近,
如果冇屎屎印就一星期先拖一次地,
如果屎印多就經常都會拖,自己見到都唔自在啦!:052:
orlando)) 2011-5-17 10:51:46 AM
用籠呀, 晚上放佢出黎一個鍾...因為佢成日咬食, 又咬爛晒d電線..書..仲趁我地唔記得關門就走入廁所玩, 所以我都想買個圍比佢...活動地方大d ar ma:021:
Dylan 2012-3-16 07:12:43 PM
有籠但係5用,淨係食野飲水同痾先入去
mizumi 2012-3-17 04:30:43 AM
用, 只係夜晚瞓覺會困佢, 其餘時間比佢通屋走
月野兔 2012-6-30 03:21:57 PM
有用籠的~家裏有人時,她可以通屋走~飲食,便便,覺覺豬的話,她都會自動自覺地回到自己的寢宮!!
warm_warm 2012-7-26 07:26:56 PM
有用籠,不過門係唔會關上,仔仔只係飲水先會入去,同埋有時佢喜歡係入面休息下
總之就係24小時都係係屋企周圍自由行
wyman 2012-7-26 09:56:07 PM
用籠,門唔會關上,只係飲水,bubu,vivi先會入去.
其他時間任牠走
強國人 2012-10-31 04:28:44 PM
用籠   不會比佢自由出入 不會放佢通屋走

快速發帖