http://www.hkpet.net/big5/adopt/ ... ;pet=0&id=6686#

我平時都有上網睇下人地領養d野...
我睇下睇下發現個棄養人....
原來係Ken LEUNG....
隻兔兔佢都養左1年 6個月 ....
係咪佢生完唔要佢??
呢d人真係好賤...
玩完唔要...
領養費$100...
當隻兔兔係咩...
玩具??定貨物??
smallsuishan 2009-7-12 08:23:00 PM
我上網見到佢周圍賣兔tim啦
明明出價係$400
人地一問佢就話$800
elvisli 2009-7-12 09:49:09 PM
原帖由 ronniecheung 於 2009-7-12 08:16 PM 發表
其實兔媽媽生咗咁多胎, 係咪將來日子健康都會唔好? 病痛都多d?

其實係會好傷元氣..會短命好多
katatata 2009-7-12 10:04:45 PM
其實我睇過網D資料...好似話~生一胎~其實傷好多元氣...
就算休息都回復唔哂~變相~其實生1次~壽命會減少少~
勞仔 2009-7-13 10:54:13 AM
想約多佢幾次出黎交收:023:
得閒打多d電話比佢:060:

wm20472 2009-7-13 11:02:12 AM
我都找到佢網頁, 用屋企做繁殖場
勞仔 2009-7-13 11:22:07 AM
原帖由 katatata 於 2009-7-12 22:04 發表
其實我睇過網D資料...好似話~生一胎~其實傷好多元氣...
就算休息都回復唔哂~變相~其實生1次~壽命會減少少~

佢養果隻,已經唔止生過一胎,早排都有賣過d bb兔,又話咩喜瑪拉亞種:028:
佢只係當隻兔仔係生仔機器,而家用完就唔要~
Goody09 2009-7-13 11:26:56 AM
總之呢個Ken正一衰人...#^62^# #^62^#
momo56 2009-7-13 11:28:05 AM
唉...呢個人唔只o係yahoo到開blog係咁post佢d初生兔兔..仲要用"領養"字眼黎賣兔賺錢!
講真丫...我明白冇呢d人就會冇兔兔..
但我亦唔見得...佢要兔兔搏命生bb黎配種就係好事...
我見d兔兔都行得好密...
但就一路仲有好多人去支持佢....

我見兔協愈來愈多遺棄兔已經覺得...兔協都會無能為力..
但佢就o係另一邊幫d兔仔不斷繁殖下一代....

真係好可恥!!!好耐之前仲見到佢話..混種ge兔仔係畸胎..咁人類ge混血兒係咪又係畸胎呢....我覺得佢呢句說話好令人乞人憎!!!
wm20472 2009-7-13 01:52:15 PM
做生意咪講明做生意囉, 無人會怪你
好似五X集團話係外國大量入口兔兔
可以想像兔媽媽也不會有好下場

唔好扮清高、話係 "領養" 囉
同埋要有商業道德囉, 要善侍小生命

好似佢d相裡面的籠, 全部都係網底
真係對兔腳唔好
佢係家中自行繁殖, 合乎香港法律嗎?
做生意都要守法囉

勞仔 2009-7-13 02:10:37 PM
原帖由 wm20472 於 2009-7-13 13:52 發表

真係 ...

就是香港沒有管制"繁殖"動物的條例
因此才有這些無良商(人)<--可以用人稱呼它嗎?:011:
momo56 2009-7-14 05:58:23 PM
原帖由 wm20472 於 2009-7-13 01:52 PM 發表

真係 ...

我記得先前都有兔媽話佢用呢D網底, 話佢唔顧兔兔對腳.
佢就搵一大堆藉口黎話.
話自己養兔幾多幾多年exp.
總之...呢個人....

我都同意, 明明係賣就賣啦, 用領養!
去兔協領養都好似唔駛錢啦!!

冇錯
就係無良商人呢!!!
ping.tat 2009-7-14 06:57:20 PM
ken哥你真係勁,.送你一個好名字,
la個名稱真係幫你度身訂做
勁無良賤商人賤ken哥
#^62^#

你做緊d咩嘢,個天會知,你自己小心d

快速發帖