Bunny Nature (300g)
旺角Pet Central 買 $37
聽說依家貴左...之前買$34的~
好像得Pet Central 先有得買..
唔知其他分店有冇~但我去過cwb果間睇,佢話冇倉鼠野買的..
感想:嗯..買回來後..鼠鼠都不愛吃~_~可能本身食既係ps糧啦
    所以呢...依隻糧未必鼠鼠會中意食....最後都轉讓出去了>_<(當時仲買左2包添咖)

吃不到的蘋果 2008-7-13 01:44:50 AM
它比OXBOW鼠糧更難找吧@@?
檸啡 2008-7-13 01:50:43 AM
對丫~我就更加少出旺角(如果唔係周圍都冇??>_<)
所以我買左2包.......= = 點知最後........大家有目共睹....
不過如果你地餵緊既係淨糧的話,我諗佢地會中意食Bunny :070:
我既鼠鼠唔中意食Bunny既原因,最大係因為裡面既跟PS相似...-0-
不過更怪的就是...佢地擺明係食淨Bunny:013:
吃不到的蘋果 2008-7-13 01:52:47 AM
因為相似....所以新不如舊??XDD
檸啡 2008-7-13 01:55:07 AM
可以講.....Bunny d糧係明顯每粒都滑身咖~冇乜碎
所以連我都分到邊粒係ps邊粒係Bunny -口-"
甜品糕 2008-7-13 02:02:42 AM
其實轉糧呢家野......
我前排咪話我既小鼠唔食mazuri既...
佢隔左幾日, 就開始肯咬多幾啖喇...(不過我以為佢仲係唔中意食)
前幾日我洗籠, 拎起佢間屋仔, 見到佢收埋左2粒mazuri係屋仔!!
跟住我試下喂粒mazuri比佢, 佢成粒塞入鍶@@^^
而家佢食糧, 係mazuri > ps

結論:轉糧要耐心等2個星期左右啦
不過bunny賣左都唔緊要啦~~
檸啡 2008-7-13 02:06:31 AM
其實唔係轉糧既~
只係諗住撈俾佢食~
點知次次都係唔食~
冇計啦~大粒既糧我既小露寶唔中意食!!
大粒餅糧燉蛋就會食丫~~
吃不到的蘋果 2008-7-13 02:27:48 AM
我昨天買了oxbow....戰戰兢兢地送牠一粒

還好...牠馬上放入腮了~_~

後來在糧碗過了幾粒...好似無小過~@@||

我想逐步轉淨糧...牠太肥了^^||
檸啡 2008-7-13 03:07:28 AM
我有諗過俾淨糧燉蛋咖~因為佢都肯食 ^_^
2隻小露寶就.......成日食淨好多野~~可能佢地細粒掛......
不過最衰我又唔敢買1大包糧返黎呢.....怕怕喇......:044:
檸啡 2008-7-14 06:07:56 PM
其實我都想俾燉蛋食mazuri
因為營養高d~ 但又怕好似之前咁......
甜品糕 2008-7-14 08:06:31 PM
你睇番其他鼠友既評語, 絕大部分既鼠鼠都極愛mazuri的哦~~
就連我隻yim尖既芝麻都開始愛上mazuri了^^ 不過要時間耐心等候~_~

雖然oxbow 同 bunny我未試過, 不過呢d咁有營養既糧我一定會試下的呀
雖然我隻鼠鼠未必愛吃, 不過唔試過我唔心息啦~~~~
檸啡 2008-7-15 01:47:05 AM
我知大部份鼠都愛吃mazuri~~
但就是之前買過Bunny後有音影嘛~_~
其實依家燉蛋仲咁細個,仲未成年....都想佢食營養高d既糧(何況佢肯食餅糧)
2隻小露寶就唔同,1定唔會俾佢地試....佢地都唔中意食餅糧的...
吃不到的蘋果 2008-7-16 01:32:34 AM
原帖由 檸啡 於 2008-7-13 03:07 發表
我有諗過俾淨糧燉蛋咖~因為佢都肯食 ^_^
2隻小露寶就.......成日食淨好多野~~可能佢地細粒掛......
不過最衰我又唔敢買1大包糧返黎呢.....怕怕喇......:044:

要是你不嫌遠~~可以到荃灣SIATION ◎
他們有MAzURI所謂的試食裝
要25~~大小都有A5 SIZE左右@@

要不...你看看有沒鼠友都用這種~你們自己約出來交換糧啊^^
在地鉄站內交收的話~應該挺方便的^^
甜品糕 2008-7-16 02:33:27 AM
原帖由 吃不到的蘋果 於 2008-7-16 01:32 AM 發表

要是你不嫌遠~~可以到荃灣SIATION ◎
他們有MAzURI所謂的試食裝
要25~~大小都有A5 SIZE左右@@

要不...你看看有沒鼠友都用這種~你們自己約出來交換糧啊^^
在地鉄站內交收的話~應該挺方便的^^

有試食裝咁好哦!!?? 可惜要門市部先有哦...佢地冇post個試食裝上網~_~
你上次有冇見到oxbow試食裝呀??
吃不到的蘋果 2008-7-16 02:50:34 AM
沒啊~~只有MAZURI的@@

店員說要不是店裡寄養的小寵不吃OXBOW...不然開一包給我試呢~_~

快速發帖