momo56 2009-7-13 11:04:00 AM
我覺得喜寶係醒目兔黎ga, 有野食即刻對眼閃晒發晒光啦.
放兔時間, 見我出左房先會出啦, 我嗌佢返入房返入籠佢又會好叻識得返入去。

但當人佢頑皮做衰野o個陣俾我鬧, 就會若無其視,唔關佢事咁ge眼神同表情架啦~
唔知大家o個隻係咪咁ge呢??:053:
小糖^^ 2009-7-13 11:12:40 AM
elvisli 2009-7-13 12:39:36 PM
MOCHA應該係..聰明兔..愛扮傻..掛住食..同埋有著數先跟人...同埋有時好嗲
uumeme 2009-7-13 01:49:28 PM
原帖由 elvisli 於 2009-7-13 12:39 PM 發表
MOCHA應該係..聰明兔..愛扮傻..掛住食..同埋有著數先跟人...同埋有時好嗲

絶對同意
firen_freeze)) 2009-7-13 03:46:01 PM
MAX係聰明兔來的,學野學得快,有時一次就識(有野食o個時)#^39^#

但平時唔SHOW人(有人就會好安份),冇人睇到時鐘意自己去闖禍(附近D人已經唔敢放生果O係出面個地主位)#^33^#
勞仔 2009-7-13 05:12:11 PM
聰明兔,學野快,唔理人,愛八掛,見我打狗狗會出黎睇戲~:013:
lingyan 2009-7-13 05:43:18 PM
miffy 係聰明兔,學野快,有時愛痴人,知人鬧佢,近排鐘意塞個頭俾我按摩。

布甸唔覺得聰明,只有食野.........其他時候都唔鐘意理人。
ka@+ 2009-7-13 07:07:26 PM
波波都係聰明女一名..
呢排我成日都阻住佢瞓..
所以佢見親我都唔理我..
成家人淨係蝦我一個!!
但有嘢食就即刻撲過黎..

有著數就雞咁腳衝過黎..
有事鍾無艷..無事夏迎春..
完全係啱用喺波波身上#^49^#
vivipig 2009-7-13 08:18:29 PM
小丁好叻, 佢雖然係太上皇, 但佢唔係惡霸王~
會爭地盤..... 唔係同兔... 係同人~~~~
要係廳打機, 要經佢同意~ 如果唔係, 佢會用盡方法阻住你, 尤其是打WII
我個妹啱啱返黎紐西蘭果時, 為左個廳, 一人一兔對峙左個幾月~
小丁唔會發脾氣, 不過你係廳唔放佢, 佢會望實你, 望到你可憐佢放佢~#^36^#
上次媽咪返黎, 小丁用左3日就成功收買左媽咪~ 連媽咪都日摸夜摸住丁~ 佢好會用小白眼神~ 楚楚可憐咁~ 要摸摸個時JA~#^45^#
比人鬧佢會走開扮唔關佢事~ 但會小氣唔理你半日~
基本上, 佢要係人都主動摸佢, 可以唔停咁比你摸, 如果唔得就會坐過黎你身邊, 示意你去摸佢~ 每日都係係到左攤右攤, 懶到出汁~#^57^#
野食要分級, 勁鐘意會主動黎食, 低級D黎要你送到埋口~
丁丁唔會理人, 不過要人一定理佢#^64^#
small_tra 2009-7-13 10:32:13 PM
糯米糍愈來愈聰明~!
以前有野食果陣,冇好大反應~e+比好大反應~!
以前咩野食都唔太中意食!e+咩都一定咩都要食左先算~!

oreo仔~愈來愈蠢~!蠢到冇兔有
以前就中意周圍跑~周圍行~唔會係任何地方痾尿~只有toilet!
e+ 整係識訓,懶到出汁~e+成日係籠入面~每日瀨3次尿~!
冇眼睇~之前仲成日讚佢冇咩叻~最叻就係玩,食,訓,唔瀨尿.....
e+最叻訓訓訓訓同訓,瀨尿就最叻~!
otistou 2009-7-14 09:40:01 AM
一聽我果隻叫傻兔就知佢傻ga啦=3=
都係我阿ma咁叫佢先.....
佢成日個樣好confuse 咁..有個問號係個頭到咁...
佢鐘意自閉..唔理人..唔痴人...
一放佢出黎就會喱左入去好黑ge地方...自己扖左係到..
小糖^^ 2009-7-14 09:50:55 AM
hellokidi 2009-7-15 10:44:21 PM
真係隻隻兔兔都唔同性格呀~
我有一隻叫栗子, 佢係侏儒兔,
超級活躍~好鐘意跟住人~ 超鐘意玩
然後又好醒目, 識聽人名, 出黎玩, 小便都識跳返入籠個廁所

但另一隻叫海膽(貓貓兔), 真係十分冇膽
超級怕人, 亦唔愛痴住人
一見你行近就走~但就咩都鐘意食
可惜因為怕人...就算有時想食都唔敢行過黎
我就笑佢食"殘廢餐", 因為餵到去個口到先會食
但就成日幫栗子lam毛~好愛同伴^^#^58^#
threefour 2012-4-13 08:42:04 PM 來自手機
我家三三,超超愛吃,不過係傻兔,不懂上廁所,也不理人,也不知道自己的名字!而四四超大膽,跟我家小狗愛追逐,叫他的名字,會理我,最愛在露台曬太陽及冒險,四處發掘新事物

快速發帖