唔好意思,想請問,請問有無人曾經做過 "導管消融術"呢個手術??Thanks!!
wesky 2009-7-15 08:14:36 PM
無啊,  你要做?? 是這個嗎?
http://www.ekg.org.hk/pilic/publ ... lation_0112_chi.pdf
darlingy 2009-7-15 08:32:06 PM

回復 2# 的帖子

是呀~~^_^

我個妹要做呢個手術,佢真係好緊張,因為她說好驚痛,她驚到在醫生面前嘔白泡,而家已經confirm左會做,所以她說好希望有經驗人士可以答她,會不會好痛的??
因聽說如果做 "導管消融術"失敗左,就會做電擊,是真的嗎??
那電擊又痛嗎??希望大家可以幫幫她,謝謝!!
wesky 2009-7-15 08:37:59 PM
詳情唔知喔,  之前之後都可以試下祈禱, 求神賜你平安
darlingy 2009-7-15 08:41:15 PM

回復 4# 的帖子

Thanks!!^^!!
Cody)) 2009-7-16 01:49:27 PM
祝你個妹手術成功! 快D好返啦!
BarbaraFok 2009-7-16 09:14:55 PM
我2001年係瑪加烈做過,
做左3個鐘, 依家冇事喇
不過果陣醫生話係叫心導管
唔係你所講既導管消融術喎
唔知你個妹係米好似我咁心律不齊呢?
會無啦啦心跳好快,好快咁
如果係既, 你可以同你個妹講唔駛驚
一d都唔痛, 2日就可以出院喇
果陣醫生係我大脾位置放條管入去
條管會跟住大動脈去到心臟
當醫生搵到出現問題既神經線
就會電走佢, 咁就搞掂喇
而個傷口就好細好細, 細到依家都睇唔到 lu
所以你叫佢唔駛擔心, 冇事架,
個手術一定成功架
係呢, 你個妹會去邊到做呀?
我覺得瑪加烈幾好,
d醫生同姑娘都好好
darlingy 2009-7-17 04:17:14 PM
係呀,她是有心律不齊
好多謝你的意見,我會print比佢睇架喇~~
佢在東區醫院做啊,本來佢想在瑪麗做,但好像話唔得,因我們住既地方屬東區,一定要去東區做啊~~~
BarbaraFok 2009-8-9 11:35:11 PM
原帖由 darlingy 於 2009-7-17 04:17 PM 發表
係呀,她是有心律不齊
好多謝你的意見,我會print比佢睇架喇~~
佢在東區醫院做啊,本來佢想在瑪麗做,但好像話唔得,因我們住既地方屬東區,一定要去東區做啊~~~

唔知你個妹點呢??
做左手術未呀?
darlingy 2009-8-10 02:20:48 PM

回復 9# 的帖子

做左喇,好快好番,手街後第2日的下午便已出院了,謝謝你的關心啊^^
BarbaraFok 2009-8-10 02:22:00 PM
咁就好囉:002:

快速發帖