我係平日早晚餵噹噹一平匙既兔糧既
平日一有兔糧佢會即刻食
好快就會食完
今朝開始我都係餵一平匙兔糧
但噹噹居然無食哂 仲剩返一D
今晚餵個餐都係
但佢又會係之後食返剩左個D
咁樣算唔算係唔正常既舉動?
係正常無咩問題定係可能肚仔有D唔舒服?
希望各位兔友解答下我啦!
感謝!#^19^#
喵女)) 2009-7-16 11:39:06 PM
佢有冇食草?定係你餵多左?
hh0 2009-7-17 12:06:06 AM
試過架, 有一兩次食慢左好似無咩興趣食
但草就照食咪由得巨lor
可能天氣熱, 過幾日又正常番
只要有食草同cc 正常就無事
唔食糧無咩大問題, 我都減左一日食一平匙咋
lingyan 2009-7-17 12:13:41 AM
可能天氣熱,無胃口食,佢D便便無問題就OK。
食少D糧食多D草都好。
食少糧唔駛怕,只怕佢食少草,唔好自己嚇自己~
Jessie)) 2009-7-17 12:21:55 AM
我隻兔兔一到夏天都係咁呀~一餐飯拖成幾個鐘先食清, 成日食食下又走左去, 食食下又走左去咁
不過我覺得如果便便冇咩野都冇問題嫁, 可能太熱, 好似人咁太熱都唔想食飯啦~~~~
冇咩事喇唔洗咁緊張:021:
Goody09 2009-7-17 04:13:12 PM
係未轉左糧呀...#^60^#
bonedog 2009-7-17 04:57:38 PM
會唔會d糧變左味呀﹖
先前有排普樂對糧都無以前咁有興趣..
我試下成樽糧放係佢前面俾佢自己申頭入去食..(睇住佢大約食幾多, 食夠就拎走)
試左幾次. 佢又有番興趣
可能似人咁..無胃口掛..食小左糧唔怕既, 只要便便正常同埋有照食草就應該無問題
FATO_W 2009-7-17 09:28:49 PM
無轉糧
可能係因為熱啦
唔該哂各位!

快速發帖