見到兔兔成日攤喺度好悶咁, 我 "聊" 佢佢又唔係成日蘇我...
我悶都有兔爸陪我, 佢悶就冇同類陪佢, 一直都徘徊喺養唔養多隻,
點解你地會決定養/唔養第二、第三隻兔兔呢? 養多隻係咪會哂好多時間呢?
-滴jaIiI`:) 2009-7-16 09:46:12 PM
其實我覺得養多隻吾算太麻煩,只係佢地出黎玩既時候就要比較小心甘解
因為有時睇得一隻就睇吾到第2隻(如果你另外果隻兔兔係周圍尿尿屎屎的話)
ka@+ 2009-7-16 09:48:33 PM
我之前都覺得波波悶..
有諗過養多隻陪阿囡..
但係好驚佢會呷醋..
話晒佢都係皇帝女#^51^#

我覺得如果有心養..
養多隻唔會晒時間..
small_tra 2009-7-16 09:56:58 PM
我當初都係咁諗~so買多隻!

原來我隻惡霸....又勁呷醋...地盤意識重..............

:044:
ka@+ 2009-7-16 10:07:23 PM
波波完全係醋埕黎!!
同我呢個媽媽一樣#^79^#
有其媽必有其女#^80^#
wesky 2009-7-16 10:51:41 PM
唔忍心波波俾人拎去SPCA
所以帶左佢返屋企
小米 2009-7-17 02:30:22 AM

回復 6# 的帖子

其實對波波既故事好好奇~ 可唔可以講來聽下?
尤尤 2009-7-17 02:18:55 PM
咖啡同奶茶係兄妹黎....
領養個陣唔想分開佢地....
所以我先養2隻....
本來..我睇中隻獅子兔既....
點知佢話病左....
我係網上睇到佢地2個咪領養佢地....
Jojo)) 2009-7-17 03:42:07 PM
買oreo同pancake時對兔兔認識唔多。。以為兩隻一起會開心D..
好彩OREO同PANCAKE仔好乖好friend

跟著第三隻兔兔叫hazel, 因為鐘意個傻樣,同埋屋企養多隻又無咩問題。
三隻兔兔都好乖。。好景不長,過左個兩月,OREO同HAZEL開始打交交。跟著就分左籠。。OREO自己住細籠,PANCAKE同HAZEL一起住超大籠。。 好彩PANCAKE乖乖,同個個都夾,如果唔係,要分三個籠我就死喇!!
wesky 2009-7-17 04:09:01 PM

回復 7# 的帖子

其實都講過幾次 XD
波波原本同一隻叫金桔的兔一齊由一對情侶養 (朋友的朋友)
但佢地分手之後, 就唔養, 金桔由另一位朋友養, 而波波就被我地收養左
因如果無人要, 就會被人送去SPCA
vice0926 2009-7-17 04:11:41 PM
一開始買ge時候都已經諗住買兩隻~有個伴開心d~
同埋由細養到大唔多唔少可以減低需要bonding ge機會~
點知最後揀左一男一女..從此就要被隔開天與地= _ =
bonedog 2009-7-17 04:36:37 PM
原帖由 wesky 於 2009-7-17 04:09 PM 發表
其實都講過幾次 XD
波波原本同一隻叫金桔的兔一齊由一對情侶養 (朋友的朋友)
但佢地分手之後, 就唔養, 金桔由另一位朋友養, 而波波就被我地收養左
因如果無人要, 就會被人送去SPCA

次次聽到呢d事都好心up..
兔兔同埋其他動物, 貓貓狗狗都好啦..成日都做人地既訂情信物..一分手咩..小動物就俾人當信物咁掉出去....
一條命黎架...做信物..又將分手既傷感同怨恨投射落去...
sweetsweet時就當係寶...散左就..唉
都唔想講
lingyan 2009-7-17 04:47:41 PM
開頭只係養 miffy,之後執到隻兔兔,
如果俾 spac 又怕會好快俾人毀滅,
俾兔協又怕人地以為係我自己棄兔搵藉口,

又唔想扔係門口咁衰。

之後兔爸都讚成不如養埋佢,
咪養左。妹妹同miffy都幾夾,兩個成日糖痴豆咁,
但係妹妹走左~

有日行街見到布甸,我行埋去佢就行過黎,
企係到望住我,見到佢好得意,問下兔爸俾唔俾,