比我所想的日期最了半個月呀~
不過綿綿終於絕左育了....:039:
今日真係好熱....所以就帶在冰種..
早上10:30 到在九龍動物診所
然後Dr Betty就幫綿綿做檢查..
之後解釋左手術風險同一D細節,就把綿綿留左係診所..5:00就可以接佢
番緊屋企時...成日覺得欠左D咩咁....好唔自然呀:067:
到在屋企就立即去清潔綿綿個籠..
係個時仲順手做曬阿媽個D家務...
但係仲有兩個鐘先到五點
不過我覺得出左去都差唔多到五點..所以3:45分就出左去
去到接左綿綿,之後佢地教完我依10日點照顧綿綿
比左錢..拿了藥就走了
再次番到屋企...
綿綿係個籠裡面行來行去,好似搵緊舒服ge位置訓
搵在陣,終於搵到喇...就係..剛剛換了兩日ge方形廁所!~
之後休息在陣就自已去食草...雖然比已前食少左..不過都好過冇食
剛剛要食晚餐了,我俾左一茶匙綿綿食
佢唔食...之後我放左係佢個食物碗裡面..
出左廳一陣,番到黎見到得番幾粒係度..(綿綿媽: 綿綿~我比個 Good 你)
之後試下喂草粉,綿綿都行食...
不過 過左陣就開始逃走..
唉....綿綿逃走左三次...仲掉左三次頭罩...條繩現在一分為三:024:
而且只係食到十幾支
現在試下喂唐生菜,綿綿食左四片。
便便正常。
但係最係問題係,綿綿到現在只係飲左好少水...有D擔心..:063:

如果綿綿食番野...咁仲洗唔洗繼續喂草粉?

特別附上一張綿綿絕育後ge近照...(有D黑....)

特別附上一張綿綿絕育後ge近照...(有D黑....)

wesky 2009-7-17 11:20:23 PM
肯食野就可以唔餵草粉
我兩隻果陣都無食
笨﹏s!u〞彌 2009-7-17 11:29:14 PM
原帖由 wesky 於 2009-7-17 11:20 PM 發表
肯食野就可以唔餵草粉
我兩隻果陣都無食

我朋友個隻兔女唔係太食野,我想問如果要開草粉的話應該要幾多草粉...幾多水?
我雖然開過都唔係太確定
kumi)) 2009-7-17 11:32:22 PM
綿綿好叻阿...咁快肯食野=)
FATO_W 2009-7-17 11:40:03 PM

回復 3# 的帖子

一匙草粉兩匙水度
但有時我會唔想咁稀
會落小d水
份量應該可以自己較既..
小米 2009-7-17 11:49:09 PM
綿綿好叻叻呀 ^0^
小糖^^ 2009-7-18 09:06:44 AM

快速發帖