死啦~~~早上爹爹鍡佢話食左少少糧同半碗菜~(平時食2碗度)
晚上返到屋企~食得好少好少菜~
但餵糧佢肯食...
前幾日(13/7)同佢睇左betty~佢話食多左10日草粉+藥...
平日佢見到草粉佢顛左咁食...
今日食左1/3就唔食...

死啦..係咪d腸又停左呢...
但佢又有食少少野喎...摸過肚仔..又唔實....

點算???? :046:
wesky 2009-7-18 11:10:36 PM
可唔可以逼佢食住先架??
聽日問返 betty
kwaikwai 2009-7-18 11:14:47 PM
食糧佢肯食.....不過就唔知餵唔餵好.... :056:
smallsuishan 2009-7-18 11:32:11 PM
餵佢吃少少草粉安全D wo!!!!!
如果聽日8號 betty開唔開的~~

anyway take care
kwaikwai 2009-7-18 11:36:39 PM
頭先佢都肯食少少......
之後而家唔肯....我用針筒佢都唔肯食.................. :050:
DODO 2009-7-18 11:50:22 PM
咁新鮮蔬菜佢肯唔肯食#^66^#
今日又唔熱無理由中暑架#^66^#
money 2009-7-18 11:54:36 PM
其實今日都幾熱ga~~~
屯門成37度...
去睇下betty 好d!!!
take care~~
hamster1013 2009-7-19 12:19:14 AM
你再試下餵佢食,
唔肯食都要迫佢食架喇!
總好過佢乜都唔食,
而令到腸停嘛~
kwaikwai 2009-7-19 12:28:13 AM
其實佢又唔係完全停....
晚上佢有食dd菜, 少少糧同1匙度草粉......
我估佢d腸開始想停...... :077:
聽日再試下餵,如果都唔肯食就帶佢睇betty....

但想請問咁多位兔友~知唔知3號風球betty 度開唔開??
如果冇~知唔知邊間會開??
感激感激 :054:
DODO 2009-7-19 12:41:11 AM
咁都有可能係中暑#^4_002^#
你都試下煲d苦瓜水俾佢飲啦
消暑好有效架#^67^#
因為我隻仔都試過有以上既情況
我而家都有keep住俾佢飲#^4_002^#
因為呢排天氣太熱
佢好鍾意飲仲日日飲到一滴都無tim#^49^#
仲精靈左好多呀#^67^#
elvisli 2009-7-19 12:54:30 AM
天氣差會影響胃口..可能有小小中暑
花無缺 2009-7-19 02:19:56 AM
會唔會係太熱?!
didi上次都好似咁上下天氣時唔肯食野,
襯呢兩日打風, 氣溫無咁熱留意下係咪仲係唔肯食丫
kwaikwai 2009-7-19 10:30:01 AM
原帖由 DODO 於 2009-7-19 12:41 AM 發表
咁都有可能係中暑#^4_002^#
你都試下煲d苦瓜水俾佢飲啦
消暑好有效架#^67^#
因為我隻仔都試過有以上既情況
我而家都有keep住俾佢飲#^4_002^#
因為呢排天氣太熱
佢好鍾意飲仲日日飲到一滴都無tim#^49^#
仲 ...

佢地可以飲苦瓜水嗎??
想請問係就咁苦水煲水??個份量係咪冇所謂??
同埋煲好之後係直接比佢飲, 定係要再溝水??
煲左既苦瓜會唔會都食埋???
多謝指教~:054:

原帖由 elvisli 於 2009-7-19 12:54 AM 發表
天氣差會影響胃口..可能有小小中暑

小小中暑的話駛唔駛睇dr....但8號邊間會開呢..... :050:

原帖由 花無缺 於 2009-7-19 02:19 AM 發表
會唔會係太熱?!
didi上次都好似咁上下天氣時唔肯食野,
襯呢兩日打風, 氣溫無咁熱留意下係咪仲係唔肯食丫

岩岩餵左幾粒糧比佢, 佢肯食...
再切左少少勝瓜比佢...食晒....
再比多少少菜同草粉佢試下先......希望佢乖乖地食晒佢~ :063:
smallsuishan 2009-7-19 10:34:19 AM
放心啦~~ 已經3號了!!
yo 大家可以活動 :033:
vivipig 2009-7-19 01:46:31 PM
有個小偏方, 係我自己私人既~~~
每次丁丁食少左肚漲漲地, 我都會比小片, 十分一到既消化餅佢食~
食左多數冇事, 有時會痾一堆軟便~~
比左消化餅我就唔比水果等水份高既零食~ 等佢自己飲水...
希望OK啦~~不過didi咁大, 又易病, 你比少少佢試下, 等幾個鐘再睇比唔比多D~

快速發帖