會考完=]
我月尾準備去澳門玩啊.
但係呢..
最擔心就係唔知要帶咩証件..
好多人話帶身份証就ok..
但係又有1-2個人話要帶埋回鄉/回港証..
因為我回鄉証過期左十幾年x_x'
如果唔洗用既話唔想同丶百$整個唔用既証x_x
我17.身份証有一粒* 咁@.@點好呢#^66^#
small_tra 2009-7-19 02:40:07 PM
帶回鄉証~可以去拱北果面~in骨~
cheuk123456 2009-7-19 03:36:31 PM
身份證就可以你放心..........:053:
Be_Be_1989 2009-7-19 04:35:05 PM
身份證就可以架LA~
回鄉証等18歲先整la~可以用10年
chocolate301 2009-7-19 04:51:18 PM
身份證就得架喇!!
我都覺得回鄉証等18歲先整好d呀!!!
我之前都係18歲先整...
用10年~~化算d呀#^22^#
cordero 2009-7-19 06:10:19 PM
一粒星即係點解??
MON 2009-7-19 07:44:07 PM
用身份證就得嫁啦!!
我8月尾都會去澳門玩呀:073:
small_tra 2009-7-19 09:46:03 PM
如果有埋回鄉証~可以去埋大陸果邊行下姐~!

身份証就得架啦~!

你玩幾多日丫~!
Vinkivan 2009-7-19 10:58:44 PM
去澳門只需要帶香港身分證, 而你喺船嗰陣, 會有小姐派發入境紙(底面兩張), 你記得攞張嚟填喎~!! 因為你入澳門境係需要入境紙嘅, 你過關嗰陣個海關會俾返底下嗰張入境紙你, 因為你離開澳門過境嗰陣, 要俾返澳門海關咖~ 唔好唔見呀!!

玩得開心啲啦~~~~!!
`Shusonbaby||' 2009-7-19 11:47:26 PM
好開心啊
多謝各位解決我既問題!!#^80^#

為左呢樣野苦惱左好耐-V-
其他壇又冇人答我>V<
Minihouse真係好warm啊>3<
TrianPO 2009-7-20 12:50:38 AM
我都系甘話,heee,e個兔兔網真系可以好似一家人甘^^
勞仔 2009-7-20 10:09:12 AM
原帖由 cordero 於 2009-7-19 18:10 發表
一粒星即係點解??

好似無人答喎,等我答啦:
一粒星年齡為11歲至17歲及有資格申領香港特別行政區回港證
#^60^#

快速發帖