#^27^# #^27^#
等我過番黎呢到post 番00 同66 0既udpate 生活照先 #^13^#

佢地第一日黎到的樣子, 佢地就係係呢個鼠鼠籠入面被發現遺棄0左係港鐵站

D糧同草都就咁放哂係個底, 佢地D腳腳都俾尿同屎痴到污漕哂.=.=
一黎到我屋企就立即同佢地洗番乾淨個籠, 梳番好佢地D毛, 再拎番個舊草兜出黎裝番d新鮮草佢地食 (所以幾時都唔好掉野, 都唔知幾時用得番..卡卡)
真係睇見都覺得可憐...#^37^#

0岩0岩第一次安定好之後幫佢地拍0左段片...呢個就係佢地0既新屋企.(version 2.1)

=====================================================================

黎個詳細介紹先 #^13^#

00性別: F
00生日: 不詳 不過6月28發現佢, 就當住628係佢地生日先 :p
00介紹: 00 係女仔, 佢耳仔比較長, 毛亦都長好多, 比較文靜同聰明, 一俾個三角兜佢就識去廁所, 有個新水樽亦都立即識去飲水 #^43^#

不過超級"為食", 一聽到膠袋聲就會衝去個籠門口到等野食. 有到好就係俾咩佢都食, 唔會揀飲擇食.
不過佢就咩都鐘意咬, 紙尿片, 膠地墊, 一埋到佢口0既都逃唔過佢0既牙齒隙 #^11^# .

====================================================================

66性別: M
66生日: 不詳 不過6月28發現佢, 就當住628係佢地生日先 :p
66介紹: 66 係仔, 身型俾00細D, 毛都短D同平均, 耳仔又細隻D

(不過其實0岩0岩返黎兩隻真係差唔多樣, 分0左好耐先分到邊隻打邊隻#^14^# )

66 可能因為係仔, 超級活躍, 開頭仲未分開佢地0既時候, 無時無刻都去撩00, 00都覺得佢煩, 成日走埋D角落頭到縮埋唔鬼理佢 #^41^# 同埋佢有過度活躍症, 成日會係個欄入面衝黎衝去, 有時開0左門, 佢會係咁跳出跳入, 冇時停.

66比較蠢小小. 學野都慢D, 換0左樽就唔識飲水,要俾番個舊0既佢, 明明引到佢埋個樽口到"LAM"0左幾啖, 都係唔識..卡卡. 食野都係, 俾野佢食, 佢會聞好幾次, "LAM"下先, 幾次之後先夠膽食 .

不過66就乖D, 唔會亂咬野

仲有就係佢好迷戀個鼠鼠籠, 之前個籠一擺去邊, 佢就會入去訓.. 不過而家要分家, 唔夠位俾佢擺住..#^27^#

==========================================================
佢地0岩0岩黎到0既時候, 成日會逃獄, 因為0個陣D欄未FIX 實, 佢地好醒咁等我訓緊覺 / 出0左街就會去推門D欄, 實行黎個PRISON BREAK @ LIVE..等我一返到去就立即衝番入去. 不過成地都係毛同粒粒, 出賣0左佢地0既行蹤.#^31^#

而家黎0左我屋企都已經有3個星期, 開始熟哂地頭. 開始識用廁所, 我0既格局都開始定型, 用0既野都開始減, 因為唔會再去到周圍係.

00 同66 好恩愛, 未分開0既時候, 永遠訓覺都要痴埋一齊. 又會幫大家沖涼..
而家分開0左佢兩個, 佢地都會不停咁想係D隙到搵到大家 #^30^#

希望佢地黎緊生生性性啦. 聽教聽話, 等我唔駛咁辛苦..#^10^#

而家佢地0既最新居所情況 變0左做咁0既樣

#^13^#

同埋一D尋日影0既相相

eggegg 2009-7-23 03:00:13 PM
原帖由 vice0926 於 2009-7-23 02:51 PM 發表
00 66超活潑呀~好可愛呀~~~~#^72^#

直頭就係過度活躍tim呀. 66 一日就跳出跳入#^52^# ..佢試過為0左想去搵00, 嘗試跳上個欄0既頂到
諗住過去...#^81^#
Cody)) 2009-7-23 03:15:22 PM
如果真係無辦法, 我冧不如你用返佢地個倉鼠籠再用一個大既透氣環保袋帶佢地去搭車可d, 如果真係遲少少既話, 你就打電話去診所到講聲要遲幾個字先到, 咁都ok架, 因為我上次帶龜仔去睇dr.yan時都遲咗15分鐘, 佢地都話可以等我., 祝兔兔身體健康啦! ^_^, 睇完醫生返黎通知我地啦!
cafekaleo 2009-7-23 03:20:10 PM
見到兩隻兔兔幸福就最開心啦~
你好錫佢地啊:002:
eggegg 2009-7-23 03:20:33 PM
原帖由 Cody 於 2009-7-23 03:15 PM 發表
如果真係無辦法, 我冧不如你用返佢地個倉鼠籠再用一個大既透氣環保袋帶佢地去搭車可d, 如果真係遲少少既話, 你就打電話去診所到講聲要遲幾個字先到, 咁都ok架, 因為我上次帶龜仔去睇dr.yan時都遲咗15分鐘 ...

hehe, 今日去買0左個袋俾佢地喇, 不過唔係你0個隻, 係隨0左冇塊底版之外, 其他都差唔多 #^51^#

一定一定, 聽日睇完一定話你知.希望佢地冇事啦 :p

我隻老佛爺好鐘意d m 草..#^30^# 食過不停 #^39^#
eggegg 2009-7-23 03:23:04 PM
原帖由 cafekaleo 於 2009-7-23 03:20 PM 發表
見到兩隻兔兔幸福就最開心啦~
你好錫佢地啊:002:

都係盡我能力咋, 做到0既就盡量做囉.

不過今個月實行大出血, 要捱下面包..或者問佢地俾d草我食下 #^31^#
Cody)) 2009-7-23 03:35:41 PM
見你咁慘又難得老佛爺咁鍾意食D momi草, 不如我送包草草比你啦!
eggegg 2009-7-23 03:38:06 PM
原帖由 Cody 於 2009-7-23 03:35 PM 發表
見你咁慘又難得老佛爺咁鍾意食D momi草, 不如我送包草草比你啦!

#^33^# #^33^# 你對我地實在太好喇 #^10^# #^10^#
無以為報, 以兔兔身相許..#^43^# #^11^# #^11^#
Cody)) 2009-7-23 03:44:12 PM
原帖由 eggegg 於 2009-7-23 03:38 PM 發表

#^33^# #^33^# 你對我地實在太好喇 #^10^# #^10^#
無以為報, 以兔兔身相許..#^43^# #^11^# #^11^#

我都係見你咁好人,肯收容00 & 66之麻!唔使客氣啦!^_^
Goody09 2009-7-23 04:21:46 PM
好大隻B...記住聽話啦
lingyan 2009-7-23 06:33:26 PM
好可愛,唔明點解會唔要佢地...

哇...你個兜唔會係糧呱......好多...
bonedog 2009-7-23 07:11:11 PM
合照既第一張杷, 右面個隻企左起身, 睇起黎仲大隻左好多, 頭先嚇得我, 點解比例差咁遠#^51^#
佢地2個真係好可愛
如果66咁迷戀個舊籠. 點解唔放番俾佢呀﹖
尤尤 2009-7-23 09:11:26 PM
原帖由 hh0 於 2009-7-23 02:37 PM 發表
手指....唔知道係唔係角度问题, 見張相红红地腫

我都留意到...
d手指红红地..

小心d介癬會野人既...
tracy)) 2009-7-23 09:28:29 PM
佢地真係好彩呀,可以遇到你~~希望佢地健康成長啦~~
eggegg 2009-7-23 09:42:44 PM
原帖由 bonedog 於 2009-7-23 07:11 PM 發表
合照既第一張杷, 右面個隻企左起身, 睇起黎仲大隻左好多, 頭先嚇得我, 點解比例差咁遠#^51^#
佢地2個真係好可愛
如果66咁迷戀個舊籠. 點解唔放番俾佢呀﹖

66細隻過00 卡卡

因為而家分0左兩邊, 地方冇0左咁大, 又要擺廁所, 又要放籠仔0既話會唔夠位...佢真係當個籠係屋, 佢會走出去去廁所,之後會執屎我..所以而家冇擺.. 等可以一齊住大番d空間先再俾番佢 #^14^#
eggegg 2009-7-23 09:43:36 PM
原帖由 尤尤 於 2009-7-23 09:11 PM 發表

我都留意到...
d手指红红地..

小心d介癬會野人既...

嗯嗯, 會小心, 我日日都有消毒, 聽日去埋betty到就知道真相..#^13^#

快速發帖