昨日好黑仔, 去mk 想買驅蚊草 , 但間間舖都無, sat 先有貨
諗住係花園街買布+叫人車埋 寵套, 好貴~~~~  $5xx ~ $8xx (一個) :008:  
無收穫之后, 諗住去兔協見到志蓮, 咁知... 佢放左入尾間, only 見, 無得撫 ...
真係好黑, 想乜無乜:029:

今晚同志蓮回家, 會先放係寵內,
明天先拖地, 同埋開寵, 睇下佢出吾出黎玩,
if 佢cc 係地都ok, 但vivi 就麻煩, 因為木地板... 點好 ??

你地 train 兔兔去厠所 train 左幾耐佢先識 ??
helen_laam 2009-7-24 10:37:06 AM
原來就係你領養o左志蓮呀?
我上次去見到佢~~
勁鍾意佢~~
佢好可愛呀~~
蜜糖色o既兔兔~~

同埋帶返o黎唔好咁快放佢出o黎玩呀~~
等佢熟習下個籠係佢自己地頭先啦~~
同埋最好等佢學識去廁所先出o黎玩~~
如果唔係佢可能會周圍去o架~~
我隻兔兔一帶返o黎就識去廁所~~
好因兔而異呀~~
不過俾心機教一定會遲早學識~~
wesky 2009-7-24 10:38:46 AM
哇 $5xx ~ $8xx 一個 :046:
叫兔媽車多幾個黎賣先 XD  哈哈

教去廁所, 可以參考返兔兔寶典
教去籠外廁所 - 一出黎就帶佢去廁所, 直到佢痾左, 然後獎勵下佢, 重覆
kumi)) 2009-7-24 12:02:32 PM
我很愛他;;要好好照顧佢啊!~#^65^#
我兔兔之前學左兩日就識哂喇..
不過有d兔兔會學得慢d;
要比d耐性,慢慢尼阿^^'
bonedog 2009-7-24 12:29:05 PM
我記得我個隻大約2日到就出黎玩, (我打開個門, 由佢自己想出先出)
去廁所大約教左3,4日已經差唔多識哂, 不過有時都會係其他位去..
大約一星期到就完全學識
chocolate301 2009-7-24 01:36:48 PM
你領養o左志蓮呀?
佢好可愛呀~記住遲d影d相上黎俾大家睇呀~哈哈!!
我果隻o黎o左差唔多3個月都未完全識晒去廁所~
但好就好在佢好少會o係籠外尿尿同屎屎~~
你要加油呀!!!俾d耐性應該好快會學識....

勞仔 2009-7-24 02:48:20 PM
好想快d睇到佢係屋企嘅相丫~
要好好照顧佢喔~
照顧佢,係一生一世嫁~:061:
chrisyan 2009-7-24 03:23:22 PM
我都覺得志蓮真係好得意~~~
真係有想即刻抱返屋企ge衝動~~~
otistou 2009-7-24 04:26:19 PM
原來係你><
我想見到佢呀>V<
兔仔怡v3v 2009-7-24 09:28:32 PM
係啦...原來你領養左志蓮...佢好得意呀...我個日上兔協個網到睇佢好得意呀!!!
如果係教廁所我有小小心得既...
如果剛剛返屋企又未識去廁所既話...
盡量都唔好放佢出籠住...
等佢習慣左個籠先...因為始終兔兔都比較細膽...
另如果志蓮佢比較細個既話...建議你唔好咁快放個廁所入去...
頭幾日先觀察一下佢比較鐘意去邊個角落...
之後就用醋大洗一次個籠...
再將染有尿尿既紙巾同埋佢既便便放落個廁所到...
咁應該佢識得去嫁喇...
如果教佢去廁所要盡量將草架同埋廁所都放係廁所既附近...
咁佢就大部份都會係廁所...
希望可以幫到你啦^^
尤尤 2009-7-24 10:39:48 PM
志蓮好得意呀....
記住post多d相.....
教去廁所可以慢慢黎先....
等佢習慣左個籠先....
勞仔 2009-7-25 04:46:47 PM
有相未,有相未?幾時返屋企~哈,希望星期一見到佢上黎啦~
志蓮:
在這裡,有很多人給你送上祝福,在這個快樂的家,你必得幸福的。

兔兔留言^^:003: 做個好朋友好嗎?

快速發帖