今日臨走時先發覺bb囡用開個風扇開唔到

咁我啦啦臨將我地用開個個比bb囡啦

但又唔知可以放邊先可以比bb囡涼到

最後只好放係我地既床到

但我真係好驚佢又跳上床呀

祈求bb囡今日一定要乖乖咁係地到,唔好亂跳

唔開風扇又驚會熱親佢

聽日都唔知點好
wesky 2009-8-5 11:15:47 AM
BB 囡咁乖無事既
我平時出街都係用毛巾包住冰種俾佢地
無人係屋企長開風扇始終唔係咁好
BB囡 2009-8-5 11:29:13 AM
我地星期6番半日,有時3點幾番到去
個冰種已經唔凍嫁啦
除左風扇真係唔知點先可以令佢舒服
我地平日成8點幾先番到去
佢而家好曳真係自己跳上床..搞到我好擔心..
又唔想只係放佢係籠到
因為佢而家可以係房行下...驚要佢番番籠佢會唔開心
hh0 2009-8-5 12:58:44 PM
風扇放係床到.....:043:
好驚好擔心.........bb囡今日一定唔好曳
今日放佢係籠到好d,
kiki520u 2009-8-5 02:07:50 PM
係呀.. 電器依家野真係要小心D ^^
用冰種OR用水樽雪冰佢都好好.. 用毛巾包住佢~#^75^#
勞仔 2009-8-5 02:18:53 PM
佢咁乖,一定無問題啦^^
光之天使)) 2009-8-5 02:28:08 PM
平時我屋企無人~
真係一定會困返total入籠...
始終時間長同無人係屋企~
就算係屋企唔係睇實佢~佢有咩事都有聲...

不過我屋企無人既時候,都係冰種+風扇雙管齊下架~
其實有人係屋企都係長開個風扇~所以我地就覺得唔怕la~
BB囡 2009-8-5 02:56:25 PM
唉...其實真係好矛盾
唔開我又擔心焗死佢
開又唔驚會有事...
真係希望佢定定地係地到好啦
跳左上去都唔知點算
ronniecheung 2009-8-5 03:32:33 PM
忽發奇想,
怕開風扇危險, 買d用電芯的風扇仔咁ok lor, 最多買埋d可以 recharge ge電芯!

不過我冇試過...#^27^#
勞仔 2009-8-5 03:47:55 PM
原帖由 ronniecheung 於 2009-8-5 15:32 發表
忽發奇想,
怕開風扇危險, 買d用電芯的風扇仔咁ok lor, 最多買埋d可以 recharge ge電芯!

不過我冇試過...#^27^#

呢d風扇唔可以長開嫁~其實掛牆風扇每日開8~9小時,唔會好大問題~不過每一、兩個月要清洗,磨打唔好積塵,咁就唔會燒嫁啦~
BB囡 2009-8-5 04:18:31 PM
多謝你地既意見呀
不知點解覺得今日過得好慢
bb囡個風扇都用唔夠一個月就壞
Goody09 2009-8-5 04:19:37 PM
快D買把風扇比佢...我都係直銷中X買左把風扇比goody $99蚊..正方形個隻...好低..風力都唔錯
hamster1013 2009-8-5 04:45:18 PM
應該無事o既,
唔好自己嚇自己啦!
BB囡會乖乖o既~
BB囡 2009-8-5 04:49:55 PM
我就係個緊張大師..
臨出門先知風扇壞..
急起上黎驚佢焗,就比左自己用既風扇佢
但諗諗下好多負面野都走晒出黎
我地房個間格唔太好
所以個風扇放邊都好似有危險咁

快速發帖