今晚出街食飯,順便幫個囡買新黑鞋;白波鞋同書包,
去到果間DR.XX順便幫個囡驗腳,點知個驗腳師叫她
除鞋果陣,我個囡就喊到7彩,兩個驗腳師輪流哄佢,
好辛苦先哄到個囡上去部機度驗腳,驗完腳後,個驗腳師
仲俾左支多多佢飲,問個囡點解要喊,個囡答我企上部機
度會俾部機切左隻腳去,唔想冇左隻腳,冇左隻腳豆腐花會冇得咬我腳腳,
所以要喊…
聽完好無奈又覺得好好笑。
真係唔驗腳唔知,原來我個囡係中度扁平足,驗腳師話都幾嚴重下,
唔怪得知我個囡到而家差唔多六歲行路都成日跌。

hh0 2009-8-5 11:31:02 PM
部機似會切腳咩
哈哈......小朋友D想像力真估巨唔到
wesky 2009-8-5 11:43:48 PM
哈哈    你個囡囡好可愛
CHIUPO=] 2009-8-5 11:45:58 PM
其實我隻腳都係扁平足架
細個個陣都係DR.xx都check到幾嚴重架
隻腳板係無左個個"橋位"
所以行街行唔夠3個鐘就會覺得好攰
不過我check到有個陣就係佢個到買個D矯形鞋著
著黎番學,由小學著到而家升中5
對腳個"橋位'已經有番
而且而家行路行4、5個鐘都無問題:057:
我仲成日打波、跑步都得tim,所以唔洗擔心
不過你囡囡真係好搞笑#^5_002^#
hamster1013 2009-8-5 11:47:48 PM
企上部機
度會俾部機切左隻腳去,唔想冇左隻腳,冇左隻腳豆腐花會冇得咬我腳腳,
所以要喊…

想像力豐富之餘,
仲好錫豆腐花添!!
你個囡一定好可愛啫~
Vinkivan 2009-8-6 01:01:21 AM
咁攪笑?? 咁都俾佢諗倒~~!!
不過小朋友有扁平足真係要注意多少少, 同埋要留意下佢行路有冇入字腳, 一定要矯好佢呀~ 唔係大個著啲靚鞋就會唔好睇咖喇~ 同埋真係會好易攰, 矯返對腳想做啲乜都輕鬆啲~!!
cordero 2009-8-6 09:03:12 AM
我都係扁平足....所以由細到大成日跌跤.....
仲好唔企得....企一陣就好攰....
不過呢果間dr xx d鞋好易爛..........=3=
小糖^^ 2009-8-6 09:11:32 AM
BB囡 2009-8-6 12:33:50 PM
我都係扁平足黎嫁
咁多兔友都係嫁
好慘嫁..行一陣隻腳就好痛
而且著唔到高跟鞋
你囡囡好得意
都唔明點解小朋友會聯想到咁既野
佢真係好可愛:021:
helen_laam 2009-8-6 12:52:10 PM
好攪笑~~
小朋友真係想像力好豐富~~
我諗當時哥兩個驗腳師o既表情都應該好好笑~~
我爹d都有扁平足o架~~
佢都成日行幾行就腳痛......
希望你囡囡著o左哥d鞋可以矯返好隻腳~~
唔使受呢d苦啦~~
eggegg 2009-8-6 01:25:50 PM
#^51^# #^51^# 太愛豆腐花 #^10^# #^10^#
alaneva 2009-8-6 03:41:15 PM
你囡囡幾多嵗?咁都比佢稔到!好可愛!
yy0322 2009-8-6 09:17:09 PM
冇左隻腳豆腐花會冇得咬我腳腳,所以要喊…
你囡囡都幾鍚豆腐花~
明月 2009-8-6 09:22:56 PM
原帖由 小糖^^ 於 2009-8-6 09:11 AM 發表
囡囡係雙魚座﹖咁好想像力既﹖﹗好cute喎﹗

我囡囡應該係天秤座,10月13日
明月 2009-8-6 09:25:32 PM
原帖由 yy0322 於 2009-8-6 09:17 PM 發表
冇左隻腳豆腐花會冇得咬我腳腳,所以要喊…
你囡囡都幾鍚豆腐花~

我囡囡真係好鍾意豆腐花,
有時兔公唔覺意踢到豆腐花,我個囡連公都罵。

快速發帖