因為住的share house有人喪download野搞到上網既quota用盡...
所以我又上唔到msn又上唔到skype>.<
連開個網頁都用成10幾20分鐘
開minihouse都要好多好多時間
所以我呢個月可能要暫別各位....>.<
只有字無圖既post我會盡睇...但有圖如rabbitshow我真係無可能睇到:050:

如果有個facebook既兔友都應該知道我病左
我係今個星期二,正式返工第一日就感冒
搞到工作表現比上星期training差左好多
希望老細唔好因為咁炒我魷魚la>.<
我真係好需要呢份工
而且返左工幾日,我d英文同普通話都已經有少少進步
可能無機會同時間俾我諗講得岩定錯,起碼講得流利左
仲有d熟客知道我新黎鼓勵我,澳洲人既熱情令我好感動

我想請大家幫我一個忙
因為我打算12月會返hk,一段時間會再黎澳洲
我想係期間係hk搵工返下
我知道各大超市百貨會係聖誕期間請人,我好想做citysuper(其他都ok...great,taste...我想繼續有得講英文姐)
我諗我有經驗佢會請我卦~~
但係我唔係hk,想請大家幫我留意下
如果有人請問我知,我sd resume去apply~~
唔該各位兔友!!
wesky 2009-8-13 08:31:42 PM
依家感冒好返未啊???
澳洲人真係好 warm wor
hamster1013 2009-8-13 08:58:55 PM
你真係要小心身體呀!!
take care~
千千 2009-8-13 11:39:39 PM
take care~~~"
見到有 既~~話你  知la~
momopig 2009-8-13 11:58:52 PM
珍媽,你係咪去澳洲working holiday?我都有興趣呀!
cordero 2009-8-14 07:19:50 AM
係呀係呀...去左wh^v^
有興趣或者有問題可以聯絡我呀...
pm我俾fb同電話你丫
仲未好返...好鬼辛苦...
喵女)) 2009-8-14 10:23:35 AM
你要開得咁辛苦..仲要得左咁耐都要睇小吉GE新居..好感動呀..><,
cordero 2009-8-14 10:30:32 AM
傻小貓~我黎到都成日掛住你架
Vinkivan 2009-8-15 05:18:46 AM
珍媽~~~你記得要食藥呀~!! 小心照顧自己, 得閒就飲多幾杯水啦~ 著多件衫呀~ 唔好冷親呀!! 係呢~ 你飲唔飲薑味嘅嘢咖??
cordero 2009-8-15 07:29:08 AM
飲呀~我除左芫茜乜都ok
湯丸 2009-8-15 09:43:53 AM
Get well soon, hope you feel better la ^^
Vinkivan 2009-8-15 12:57:23 PM
原帖由 cordero 於 2009-8-15 07:29 發表
飲呀~我除左芫茜乜都ok

咁你嗰度會唔會有薑呀?? 如果有你試下煲薑水, 薑茶或者薑煲可樂呀~ 對感冒好咖~ 同埋飲咗個人會舒服啲, 返工前飲就會冇咁"牛"。
cordero 2009-8-15 04:42:16 PM
但我有喉嚨痛...
無薑...因為成十幾蚊澳紙一kilo,好鬼貴,唔捨得買

快速發帖