忽然想起....小寵糧的有效期通常是多久呢?

大家買東西吃時~自然會留意食用日期~

那麼買小寵的糧/小食這些..

甚至其他用品...會留意日期嗎?
單選投票, 共有 35 人參與投票
48.57% (17)
8.57% (3)
5.71% (2)
37.14% (13)
您所在的用戶組沒有投票權限
吃不到的蘋果 2008-7-16 02:42:13 AM
唯唯...原諒你家主人的後知後覺吧= =||
甜品糕 2008-7-16 02:52:22 AM
買果陣通常都會留意下...
不過唔係全部都有寫日期出黎@@
好似我頭先買既蜜糖棒棒, 搵極都搵唔到日期@@

我大約一個月前係stationx訂左包mazuri, 有效日期係09年11月15日
即係...如果佢包mazuri唔係擺左係鋪頭好耐的話...有效期約一年半^^
吃不到的蘋果 2008-7-16 02:57:16 AM
我果包OXBOW....09年3月5日
呃....還有一年不到的時間呢@@||
茵茵 2008-7-16 03:13:47 AM
我開始買果時就已經留意咖喇.
唔只係鼠鼠食既野..  平時日常生活既我都會留意:021:
檸啡 2008-7-16 11:07:23 AM
第1次買果陣就係買了後才留意~
之後每次買都會留意埋個日期~
全部都係09年尾到期~
其實差唔多喇....糧就食3個多月就冇哂...
係零食......間唔中先俾~所以會擺得耐d~:014:
sodmichelle 2008-7-16 11:38:48 AM
原帖由 吃不到的蘋果 於 2008-7-16 02:57 AM 發表
我果包OXBOW....09年3月5日
呃....還有一年不到的時間呢@@||

咁岩ge~ 我果包Oxbow都係09年3月5日呀~~:026:
吃不到的蘋果 2008-7-25 08:24:30 PM
不過以牠的食量....我覺得牠到期時都未必吃得完.....
Tommy123 2008-8-28 12:06:56 PM
緊 係 買 之 前 睇 定 啦 = _ =
mary343226 2008-11-22 08:33:41 AM
我包糧既食用日期09年:038: :038:
carrielailai 2009-4-25 01:33:46 PM
我買糧係買左之後先睇...
買零食就掉返轉...
Vicky 2009-5-15 09:25:19 PM
可能職業病發作......買咩都會睇日期......=.=
苛苛 2011-1-12 01:23:39 PM
呼; 涐 潑 現 源 徠 涐 好 朦 滴-___-..
壹 直 刀 吾 記 得 睇. 囧rz-口-..

快速發帖