我朋友養左2隻兔兔 (家兔), 由2個月養到現在已經9個月大, 是同一個媽咪生, 已經做了絕育, 性格非常可愛、主動、乖巧、很得主人及小主人歡心。2隻兔兔都非常健康, 身體扎實。

無奈, 小孩子3個月前開始出現氣管敏感 (之前已經養過倉鼠一年, 小孩子都OK無問題。), 雖然有看醫生和食類固醇, 但病情愈來愈嚴重, 已經唔可以再養下去, 急需將2隻兔兔轉移, 希望盡快找尋愛心主人。如果找唔到, 就要迫於無奈交去愛護動物協會。

希望各位兔友幫忙, 有心者請PM我。謝謝。

wesky 2009-8-23 09:56:18 AM
有冇相??
千千 2009-8-23 11:15:02 AM
=W="敏感  又 真係 幾煩"
千千 本身 就 對 氣溫過敏"
希望  有人可以  領養 la
choi_ching 2009-8-23 02:13:48 PM
原帖由 千千 於 2009-8-23 11:15 AM 發表
=W="敏感  又 真係 幾煩"
千千 本身 就 對 氣溫過敏"
希望  有人可以  領養 la

氣溫過敏....係點架
lunar 2009-8-23 06:02:44 PM
太大隻了,我幫唔到你
wm20472 2009-8-23 08:14:30 PM
搵唔到人要, 就真係要送去愛護動物協會, 請幫忙
elyse)) 2009-8-23 08:32:54 PM
希望可以快些有人領養....
唔知係米角度問題,我反而覺得佢以家兔既品種來說
已算細粒,:033: 而且仲好可愛...

最衰我2個囡囡仲未bonding到,如果唔係可以收養
希望有有心人領養到或問一問身邊的朋友
yy0322 2009-8-23 09:24:54 PM
希望佢地快d搵到個鍚佢地既好主人啦~
wm20472 2009-8-23 09:33:21 PM
可惜我都養左2隻, 唔能夠養第3隻
wm20472 2009-8-25 10:07:32 AM
除了這裡, 還可以post那些地方尋找有興趣的主人?
珊迪小姐 2009-8-26 05:44:41 PM
e...原來真係你post既... 事關我係第二個forum見到你個post ar
你記得叫你個fd要小心選擇新主人呀
仲有呀 搵吾到主人都好 吾好交比愛協呀
佢地真係會人道委滅d動物嫁!!
理由可以係小動物怕人所以吾適合被收養 又或者甘岩兔兔有虱 都當有病
都會好快被人道委滅........

尼兩只兔兔同一胎生的??白色果只吾係喜馬拉亞兔咩????
白色果兔兔d腳指好似怪怪地...係腳甲太長還是皮膚病??
wm20472 2009-8-26 10:35:59 PM
珊迪小姐, 謝謝您的提醒, 我已轉告朋友
2隻係同一胎生的, 係2姊妹, 係朋友的朋友的兔兔生的
出世2個月後就被接到朋友的屋企住到而家
相中她們已經是8個月, 現在已經9個月大, 白色的腳仔影相時未剪指甲
wm20472 2009-8-27 10:12:39 PM
很開心,有五個人聯絡我希望收養
稍後聯絡他們,我朋友應該要留意甚麼?
small_tra 2009-8-27 10:55:38 PM
原帖由 珊迪小姐 於 26-8-2009 05:44 PM 發表
e...原來真係你post既... 事關我係第二個forum見到你個post ar
你記得叫你個fd要小心選擇新主人呀
仲有呀 搵吾到主人都好 吾好交比愛協呀
佢地真係會人道委滅d動物嫁!!
理由可以係小動物怕人所以吾適合被收養 ...

愛協唔係兔兔冇人要~會交兔協架咩?~?!

快速發帖