兔爸返咗嚟一個星期, 每日都會CHECK住寄養姐姐SEND嚟嘅EMAIL, 佢哋三個一直都好好, 估唔到今日收到一個震驚嘅消息...

波子離開咗我哋喇~~~~~~~~~~~~~

點解你唔等爸爸返嚟先走呀????? 你孤獨地一個上路... 就咁走咗去... 我哋都好傷心, 姐姐話你之前一切好正常, 點解... 點解你要走?????
係咪爸爸媽媽做得唔夠好?? 點解你有事我哋一直都唔察覺??
爸爸媽媽對你唔住...... 對唔住... 波子豬~!!

姐姐話你瞓住咁走, 好安祥, 你係咪真係冇痛苦?? 爸爸媽媽唔想你再有痛苦, 希望你去到彩虹橋過得開開心心, 唔好再怕事, 識多啲朋友仔陪你玩啦~ 爸爸媽媽唔可以再陪倒你喇~!! 我哋會永永遠遠掛住你~!!

==========================================================================================
波子... 生於2008年9月9日, 還有幾日就一歲, 本來兔爸打算同佢慶祝, 但這一切已再沒可能了。 寄養姐姐話波子一直都好正常, 直到出事嘅一個小事前波子都仲食緊嘢, 隔咗一陣之後, 姐姐放佢出嚟玩就發覺佢唔郁, 抱起佢就已經離開咗喇~!!
姐姐都覺得好震驚, 即時放咗佢入雪櫃, 第二日帶咗佢去醫院, 醫生為佢解剖, 發覺佢膀胱同小腸分別都有一個腫瘤, 而小腸嘅腫瘤已經有一個梨咁大, 醫生話有可能係出世就已經有呢個腫瘤, 亦有可能係之前有一次唔食嘢嘅時候開始, 不過, 腫瘤喺兔仔嘅身上唯一嘅發現就係要"湯"開兔仔檢驗, 所以, 唔關上次睇醫生嗰間診所嘅事, 依家已經將腫瘤嘅細胞拎咗去化驗等待結果。
波子嘅離開我哋都好唔捨得, 但其實原來佢身上有咁大個腫瘤, 如果咁... 要佢長命下去繼續捱苦我更加不忍, 波子要選擇離開重過新生活, 做爸爸媽媽嘅都會支持佢哋決定, 只要佢開心就夠了。
==========================================================================================

波子: 「各位哥哥、姐姐, 波子要走喇~ 我會掛住爸爸媽媽, 掛住你哋每一位! 再見喇~!!」

cordero 2009-9-5 11:43:10 AM
原本已經一年了
還記得剛剛回家的小波子那個樣
絕育手術後一直未康復的大個仔波子
轉眼間波子就離開我們了
rip
kwaikwai 2009-9-5 11:50:50 AM
波子~去到彩虹橋記得搵didi~
佢會帶你食好多好野!!

波子爸媽你地要堅強d~有你地波子呢世兔都已經好滿足...
sheepman 2009-9-5 11:08:20 PM
波子媽唔好傷心...
波子會一直係你心入面生活落去
只要佢知道你錫佢佢就已經覺得好開心架啦.放心啦..
加油呀!
湯丸 2009-9-10 07:06:03 PM
"波子, Mom and Dad will miss you forever!! Love you always. Take care of yourself, thanks for all the memories. You will be in our hearts forever."
芝士媽 2009-9-10 07:27:06 PM
shock! 耐冇上黎, 一開就見到呢個消息 ...
波子好乖, 佢特登等兔爸唔響身邊時離開, 都係想減少你地既傷心. 所以你地要快d恢復, 尤其兔爸, 節哀順變唔好太傷心啊.
波子e+應該響彩虹橋, 過緊冇病痛既新生活. 祝福波子~

快速發帖