我book左下星期一睇Dr. Yen..
我想問有冇人睇過佢??

波波呢兩日鼻鼻都間唔中濕..又打乞痴..
所以決定帶佢睇醫生..
不過星期六日都full晒><

波波上2次都係睇Betty..
Dr. Yen係咪同betty一樣咁好人..都係咁叻??
wesky 2009-9-10 07:17:45 PM
Dr Yen 聽講都唔錯架
ka@+ 2009-9-10 08:29:51 PM
我好緊張丫而家..
頭先收線有諗過再打去問betty幾時得閒..
但係我驚波波會有事..
所以唔敢拖太耐..
blueca25 2009-9-10 08:40:31 PM
雖然我未睇過betty, (因為實在太full)所以比較唔到

上次我家短短生虫,Dr Yen 好細心,好有耐性咁檢查
佢解釋都好詳細,啲藥都好work,食晒就好返晒,唔洗覆診tim~
不過醫藥費就好肉痛啦,八百幾九百。。。#^68^#
redbean 2009-9-10 09:00:13 PM
我同 blueca25 一樣, 都係一次都 book 唔到 Dr. Betty, so go to see Dr. Yen
我覺得 Dr. Yen 好好人, 問咩都答
仲好詳細
Kulu 上呼吸道感染都係一次好番
覆診時 (我為左安心所以去覆診, 其實好返曬)
佢仲幫 Kulu 全身 body check,
都淨係收診金, 佢 is very good lei ^^
wm20472 2009-9-11 12:18:21 AM
我2隻女都係看Dr. Yan,你可以放心
不過,濕又打乞痴,要拖到三日後(星期一)才看醫生,有危險嗎?
hh0 2009-9-11 09:27:54 AM
成日見到話d 兔鼻鼻濕, 又打乞痴, 傷風
你地有無留意環境方面既問題
會唔會冷氣太涷, or 有風口吹住
但最易忽略係濕度同溫差問題
冷氣一時開 (有人係屋企)
一時唔開 (返工返學無人係屋企)
濕度同溫度控制得唔好就好易中招
elvisli 2009-9-11 10:05:17 AM
咁細個就流鼻水可能係 巴氏特桿菌 引起的上呼吸道感染

呢種菌係兔兔身上好常見,,手尾都幾長..要快d睇

lingyan 2009-9-11 01:12:22 PM
DR YEN 同 DR BETTY 都一樣咁好 #^43^#

都係好 NICE,有問必答,
dr yen 仲搞笑d tim XDD

其實打乞痴鼻濕濕,會唔會係因為草碎問題 ?
又或者冷氣機隔塵網太多塵 ??
ka@+ 2009-9-12 10:17:20 AM
佢唔係持續性乞痴同鼻濕..
我book完佢就冇晒呢2樣嘢..
我真係唔知好嬲定好笑..

我都唔想拖到星期一..
但係full晒..
我唔想去第二度睇><
ka@+ 2009-9-13 06:47:02 PM
聽日就要帶波波睇醫生喇..
但係行雷閃電又落雨..
好驚波波唔係病都變病..
出到街行雷個陣..
我驚時佢又驚..
都唔知點好><
christinetsang1 2009-9-14 08:37:18 PM
我之前2次都看Dr. Betty,但剛剛Betty放假,所以改看Dr. Yen,佢都好好人,又細心.我覺得都o.k.
ka@+ 2009-9-16 08:44:12 PM
波波個日係咁望住Dr. Yen..
好似未見過靚仔咁=v="
Dr. Yen好好人丫!!
不過我個人鍾意Betty多啲啲=]
可能因為女同女溝通易啲呱#^78^#
Jessie)) 2009-9-16 10:21:21 PM
DR. YAN真係好好人嫁~!! 我兔兔都係睇佢
佢好細心同會解釋好多野我聽~~:021:
上次睇我兔兔睇左9個字......我都對下一位客人覺得好唔好意思....
ka@+ 2009-9-17 07:33:46 PM
個日佢仲幫波波body check左陣..
波波仲眼甘甘咁望住佢#^73^#

快速發帖