如果對英文一曉不通既...去邊到學最好?? (在職進修)

如果對英文一曉不通既...去邊到學最好,
我好想由淺學到深, 我由怕自己貴一貴去學,
到頭來, 一d都唔明白老師講咩, 大致上英文10個,
我都有9個唔識解 ( 唔計d is am i )~=__=

我應該去邊到學好? 有冇兔友同我差不多,
對英文一曉不通去搵課程讀, 而且覺得有用又好好!?
我想知應該去邊, 同埋課程大概時間,
因為我星期1-5都要返工, 放6點官塘, 同埋幾錢!?
我想第1次學, 唔想太貴, 怕自己太笨, 學完都無用...

有冇證書/文憑都唔緊要, 最緊要我想學好少少d英文
生字, 文法, 對話...我真係一曉不通...T.T
wesky 2009-9-12 09:03:07 AM
不如買d 書 自己睇下先
明左少少之後先再上堂會比較好
生字都可以自己學  睇英文新聞已經大把  

自學英文站
http://www.bbc.co.uk/worldservice/learningenglish/
千千 2009-9-12 11:48:50 AM
千千幫人補習牙
你有無興趣呢
私人補習
可以一個WEEK上一堂
=3=
bonedog 2009-9-12 02:56:57 PM
我同你差唔多, 英文好差,主要係文法問題, 同埋收低左好耐無用, 退哂步
我依家就自己搵緊一d 英文書睇下

其實你可以試下去d 機構到報黎讀一讀先... 慢慢讀起, e.g 工聯會..呢d
katatata 2009-9-12 03:09:23 PM
我諗緊去ENGISL TOWN好冇, 一來近我公司 (係對面)
二來時間好彈性, 努力的話, 每天都可以上一堂,
-"- 但始終我都唔知, 無咩相熟既人意見...
kiki001 2009-9-12 05:12:17 PM
工聯會會係一個好好的選擇,佢d課程由淺到深都有,而且價錢相宜,老師都教得唔錯,你可考慮下!

快速發帖