尋日係地鐵站上網, 有位外國人同我講, 佢執左隻賓尼兔, 依家大約兩歲, 養左幾個月
因佢遲d 會離開香港, 所以希望搵可以搵到人領養
我俾左兔協電話佢, 佢聯絡過兔協, 但要等到1月先有位, 如果無人領養, 最後會送去SPCA
睇下有冇人可以幫到手, 養唔到既兔友都可以幫手 forward 呢個 message 出去

兔兔檔案:
2歲 兔女 估計未絕育
唔鍾意食T草, 只係肯食A草
好活潑, 好鍾意玩, 鍾意咬紙皮箱, 鍾意跳上牀玩

The rabbit is found in street by a foreigner called Rod Li (who may leave HK later)
And he has been keeping the rabbit for some days.
He is looking a kind person to adopt the rabbit before he leaves HK.
Otherwise, it will be sent to SPCA

Rabbit Profile:

2 years old
female
loin head lop ear rabbit from Holland (Maybe)

Contact Email: [email protected]

More Photos
http://picasaweb.google.com.hk/fung.yinglung/Small03#

Vinkivan 2009-9-14 08:34:32 PM
兔兔好肥好可愛哦~ 希望快啲有新主人接養兔兔啦~!!
elyse)) 2009-9-14 08:46:11 PM
好!!!努力努力forward 出去
希望賓尼兔快些有新主人
Amberbee 2009-9-14 09:04:43 PM
他懂得養兔子嗎???

籠低是鐵網。。。。
wesky 2009-9-14 09:09:29 PM
一般般, 佢有餵乾草同兔糧
我問佢樽水係咩水, 係話係水喉水, 我叫左佢俾煲過既水佢飲
聽佢講野, 都幾有愛心, 說話細細聲的
uumeme 2009-9-14 10:44:58 PM
點解無LALA都會有個外國人同你講拾了隻兔?佢又知你有養兔。
wesky 2009-9-14 10:55:08 PM
我係地鐵站上MINI-HOUSE 囉  XD
跟住佢就問我係咪有養兔啦
m1k1 2009-9-14 11:02:52 PM
感覺上愈泥愈多兔兔比人遺棄~_~
crystal_xd)) 2009-9-15 11:28:49 AM
太大隻啦!:042:
如果唔係,我應該可以要左佢:077:
uumeme 2009-9-15 12:21:21 PM

回復 7# 的帖子

原來係咁..版主果然係要24小時mon住個兔友版#^35^# . 真係唔係人人做到呀!
版主支持你!!!
m1k1 2009-9-16 02:10:07 AM
我上網見到有人話:
呢個月開始, 我家附近一家鬼佬屋企門口, 多左個兔仔籠, 內有一個兜但吉既... 裡面有隻好大的賓尼兔... 日曬雨淋... ... 好慘...
吾通甘岩.......-0-
chrisyan 2009-9-16 04:13:58 AM
我唔想佢送去Spca,佢幾時要走, 我或者可以幫佢暫養~~
波丸媽 2009-9-16 11:32:11 AM
原帖由 chrisyan 於 2009-9-16 04:13 AM 發表
我唔想佢送去Spca,佢幾時要走, 我或者可以幫佢暫養~~

不過胖胖媽你有敏感喎,嚴重左點算啊?
你仲有小胖胖要照顧呢
若果你確定真係冇問題既話,可以先同wesky聯絡,因為佢係中間人....
果個主人唔想公開email
elvisli 2009-9-16 12:11:36 PM
原帖由 m1k1 於 2009-9-14 11:02 PM 發表
感覺上愈泥愈多兔兔比人遺棄~_~

其實未必係多左人唔要兔...可能係多左人知道如何棄兔..同埋呢方面既渠道透明化左好多..

先有錯覺比人覺得多左人唔要兔
chrisyan 2009-9-16 01:55:16 PM
原帖由 丫芷^0^ 於 2009-9-16 11:32 AM 發表

不過胖胖媽你有敏感喎,嚴重左點算啊?
你仲有小胖胖要照顧呢
若果你確定真係冇問題既話,可以先同wesky聯絡,因為佢係中間人....
果個主人唔想公開email

我依家無野架喇^^
最想幫隻兔兔姐~~我怕SPCA會殺左佢~~!!!

快速發帖