尋日係地鐵站上網, 有位外國人同我講, 佢執左隻賓尼兔, 依家大約兩歲, 養左幾個月
因佢遲d 會離開香港, 所以希望搵可以搵到人領養
我俾左兔協電話佢, 佢聯絡過兔協, 但要等到1月先有位, 如果無人領養, 最後會送去SPCA
睇下有冇人可以幫到手, 養唔到既兔友都可以幫手 forward 呢個 message 出去

兔兔檔案:
2歲 兔女 估計未絕育
唔鍾意食T草, 只係肯食A草
好活潑, 好鍾意玩, 鍾意咬紙皮箱, 鍾意跳上牀玩

The rabbit is found in street by a foreigner called Rod Li (who may leave HK later)
And he has been keeping the rabbit for some days.
He is looking a kind person to adopt the rabbit before he leaves HK.
Otherwise, it will be sent to SPCA

Rabbit Profile:

2 years old
female
loin head lop ear rabbit from Holland (Maybe)

Contact Email: [email protected]

More Photos
http://picasaweb.google.com.hk/fung.yinglung/Small03#

elvisli 2009-9-16 01:58:22 PM
真係好.可以幫到隻兔,

不過唔知係唔係SPCA只殺狗不狗兔..因為兔佢多數會轉介比兔協

當然最好緊係有人收養啦
波丸媽 2009-9-16 01:59:24 PM
原帖由 chrisyan 於 2009-9-16 01:55 PM 發表

我依家無野架喇^^
最想幫隻兔兔姐~~我怕SPCA會殺左佢~~!!!

你冇野就真係太好啦^^
其實我都係好怕佢去SPCA............
不過自己冇辦法,養唔到
咁就等wesky返學返黎同你傾傾啦
thanks a lot
我覺得佢有d似BB囡,又有d似小丸
chrisyan 2009-9-16 05:42:54 PM
原帖由 丫芷^0^ 於 2009-9-16 01:59 PM 發表

你冇野就真係太好啦^^
其實我都係好怕佢去SPCA............
不過自己冇辦法,養唔到
咁就等wesky返學返黎同你傾傾啦
thanks a lot
我覺得佢有d似BB囡,又有d似小丸

我覺得佢似小丸~~
wesky 2009-9-16 06:52:33 PM
send 左 email 俾佢, 未覆
wesky 2009-9-16 10:38:39 PM
To chrisyan
佢話九月尾會離開香港
佢可以送隻兔+籠去你附近
你可以聯絡下佢點安排
chrisyan 2009-9-16 11:45:12 PM
原帖由 wesky 於 2009-9-16 10:38 PM 發表
To chrisyan
佢話九月尾會離開香港
佢可以送隻兔+籠去你附近
你可以聯絡下佢點安排

我想問下佢e-mail係咩~~thanks^^
chrisyan 2009-9-17 02:04:17 PM
似唔似多多先生?
wesky 2009-9-17 02:12:03 PM
又真係有 D 似喎
多多先生張相靚 D
光之天使)) 2009-9-17 06:02:18 PM
我幫手forward~
兔兔個頸圈好得意~
wesky 2009-9-17 06:09:39 PM
隻兔 由 chrisyan 領養, 可以唔駛 forward 了~~
redbean 2009-9-17 10:45:51 PM
chrisyan 領養左?
咁你除左夢夢同胖胖
加埋呢隻同小毛毛個隻
咪養成 4隻兔兔?
chrisyan 2009-9-18 02:15:46 AM
原帖由 redbean 於 2009-9-17 10:45 PM 發表
chrisyan 領養左?
咁你除左夢夢同胖胖
加埋呢隻同小毛毛個隻
咪養成 4隻兔兔?

夢夢因為之前蝦胖胖, 已經搬家喇~~
而Lucky(呢隻兔)同小毛毛會分籠, 3隻分開住~不過就住係我度~
carmen89134 2009-10-18 09:41:07 PM
:073: 好似我果隻,哈,我果隻不過係侏儒兔~佢d色同佢一樣
咕咕媽 2009-11-9 01:53:46 PM
比spca好似最終會人度毀滅啦:050:

快速發帖