我 岩岩心血 來潮" 幫 trubi 剪下 d 下巴 毛"
點 知" 見到trubi 上排既一隻 門牙" 斷左一半""甘 點 好 牙""
我 打左去 betty 到"
得 留言"
係 咩一回 事""
"" 好 擔心的 說
redbean 2009-9-22 11:20:22 PM
你唔好咁擔心啦
雖然我都唔知咩事,
不過我諗聽日先睇醫生都ok
最緊要佢宜加食到野
千千 2009-9-22 11:25:32 PM
佢有 食牙"
但 真 係 一時時"
得閒 就 食 少少 甘"
我 諗緊 要 點 帶佢去"
因為我 聽 日, 一早耍 返 學 9 點 半到 12 點半"
但我 三 時 要 幫人補習 甘 預 2 個 鐘 去 睇 醫生 ok 嗎"
等到下晝 先 去 會好 遲 嗎"
elvisli 2009-9-22 11:36:51 PM
冇流血的話就唔洗擔心.好快生番出黎
redbean 2009-9-23 12:14:26 AM
你聽日打去book, 問姑娘咁即情況急唔急, 可以點
如果急, 佢地一定即日俾位你
如果佢地話唔怕, 你都唔洗咁擔心住
睇下book 到邊日先去

仲有, 如果佢叫你聽日去,就唔好補習啦,補習可以改期架ma

wm20472 2009-9-23 12:21:57 AM
快d比醫生check下
看看是否需要剪齊2隻牙仔
elvisli 2009-9-23 12:37:59 AM
原帖由 redbean 於 2009-9-23 12:14 AM 發表
你聽日打去book, 問姑娘咁即情況急唔急, 可以點
如果急, 佢地一定即日俾位你
如果佢地話唔怕, 你都唔洗咁擔心住
睇下book 到邊日先去

仲有, 如果佢叫你聽日去,就唔好補習啦,補習可以改期架ma

可唔可以唔好成日教人唔番工唔番學呢...另外一個post係咁.而家呢個post又係咁

解決方法有好多..如果個個可以唔番工唔番學去睇醫生就會唔洗咁擔心同憂慮..同埋問咁多問題

對兔要有責任..但對工作同學業都要有責任..約左同人地補習就係對人既責任

唔係賺小幾十蚊既問題
千千 2009-9-23 03:07:14 AM
我 諗 我 都 係 下 晝 lala 聱左佢"
雖然 trubi"
食得 又 訓得 仲 係到 跑 黎跑 去"
但 xcheck 下 安心d
thx~~ 大家
Cody)) 2009-9-23 02:46:27 PM
唔好咁擔心啦! 睇咗醫生再同我地講下trubi既情況啦! 我都祝福trubi無大問題, 繼續健健康康~
redbean 2009-9-23 04:02:09 PM
原帖由 elvisli 於 2009-9-23 12:37 AM 發表

可唔可以唔好成日教人唔番工唔番學呢...另外一個post係咁.而家呢個post又係咁

解決方法有好多..如果個個可以唔番工唔番學去睇醫生就會唔洗咁擔心同憂慮..同埋問咁多問題

對兔要有責任..但對工作同學業都要 ...

咁你覺得除o左帶兔兔睇醫生, 仲有咩方法
我唔係叫人隨便唔返工或者學
都話如果係急o既就來梗係去先啦
有d野要分輕重lor
始終都係一條生命
如果你個仔女真係病左
唔係普通傷風感冒
你都會請假同佢去睇醫生啦
仲有, 補習, 你唔好玩啦
你有冇同人補過架?! d學生家長年中都改唔少期啦
唔該你唔好成日鬧人啦

講開d人咁多擔憂, 我真係覺得有d無謂
得罪都係咁講
你咁擔心, 咪自己決定邊樣重要
好似版主咁, 佢都係決定帶兔兔睇醫生先啦
我覺得佢咁樣好岩

做咩都要咁負責既話, 你顧得邊個呀?

elvisli 2009-9-23 08:10:08 PM
即係你覺得隨便改期都冇所謂?
補唔補過習有關係?你今年幾多歲?
我相信呢D係個人誠信同責任既問題.而你既意思就係兔兔大哂.其他野就可以放埋一邊?
醫生當然要睇.我從來無叫過千千唔洗帶兔睇醫生.但係唔係一定要用幫人補習果段時間補?定係你已經知道得果段時間有經睇醫生?
如果千千可以隨便調配時間,佢又洗唔洗咁煩上黎問兔友?
兔兔斷牙不會有生命危險?你兔兔斷過牙未?
我mocha就試過跌到4隻門牙都斷哂.仲流到成口血,我當日都有帶佢睇醫生
醫生都話斷牙好小事.唔洗咁急睇急症,我當日見佢跌到成口血.我由上水飛的去元朗.
到而家點解我叫千千唔需要攪亂自己時間表.補習都改埋期去帶兔睇醫生.就係因為我有經驗.你有冇?如果有..有D咩心得可以教到千千?

兔友都知我不嬲有果句講果句..而且唔識或無經驗我係唔會講意見出黎.怕教錯人
因為係呢到留得言的.人人都可以,但不代表所有資訊同意見都係岩,
邊樣輕邊樣係重.好似應該認真再諗諗.
你問下所有兔友,有邊個會質疑我對兔兔既緊張程度?

但係點解我都叫千千唔洗急到推哂所有野都要去睇醫生呢.自己諗諗
wesky 2009-9-23 08:18:23 PM
如果唔係急症, 等到放假先去睇都無問題啊
返學都好重要的
改改語氣, 平心討論, 免傷和氣
smallsuishan 2009-9-23 08:30:28 PM
大家出發點都係為兔兔
只係觀點與角度!!

免傷和氣
small_tra 2009-9-23 09:10:35 PM
唔好咁啦你地~!

千千~~你唔好太擔心~~佢隻牙仔唔係條條fing~丫ma?

兔兔d牙仔~會生返~~

睇e生一定要架啦~因為可以令到自己個心安心d~!

如果唔多人~2個中睇e生都夠睇o既~!  

但你放學12:30~

食埋野返到屋企比你最快1點~

你搭車等車~1:40~

去到betty到未得咁快可以睇到~我果次多人等左(1個中) 好才就2點

走~2:20

返到屋企差唔多3點~點去幫人補習~!?

如果你補唔耐~1個中到~你book補完習打後o既時間係唔係唔會咁趕呢!?

小米 2009-9-23 10:05:55 PM
兩點幾係咪放 LUNCH?
出發前記得 CHECK 下 個時間表~免得到時摸門釘, 白等:056:

快速發帖