一直都只係俾佢食T草,不過佢又不停食草,發覺愈來愈瘦...

前天返到屋其發現佢流口水,而且食慾也少了,估佢熱親同不喜歡吃新牌子的草(O牌),開冷氣後,好似好返D,但好似有D呆。但都有食野。
平時一直都有開風扇,昨天早上加了冰種給他。因為很擔心,於是提早了LUNCH TIME, 由上環走到旺角買ADP T草及Q兔A草,跟住跑到寶林家。換了草,看到豆丁不停地吃,以為無事啦(因只睇住佢食只有個零字),於是趕返上環公司
晚上,豆媽話豆丁都係有流口水,而且草也剩很多.......
開冷氣後,好似好返D,有食有便,叫佢有反應,會走過來,但都係無禁精靈。開始覺得佢中暑.....決定捉豆丁今日睇醫生......DR.TIGER又FULL左,只有DR.MARY,DR.BETTY又FULL, 只有DR.MA.....唔知呢兩位DR可靠嗎??

......真失敗......今年......好擔心........:077:

redbean 2009-9-24 12:28:24 PM
我呢兩個醫生都無睇過
不過聽d兔友話 Dr. Ma都 ok
同埋呢兩間都醫開兔兔
應該唔怕

你宜加最好開住冷氣先
盡量同兔兔除溫
直到睇醫生
redbean 2009-9-24 12:30:48 PM
唔好唔開心住,
今日有排你忙呀, 加油呀

呢個係其中一個兔友寫的
http://www.mini-house.info/viewt ... hlight=%A4%A4%B4%BB
可能有用

遲一步再同你屋企人商量下長開冷氣問題

jimlam 2009-9-24 12:38:09 PM
開緊冷氣!!約3:00 DR.Ma, 不過由豆媽同佢去睇,用曬今年D AL...

可能會買部冷風機或冷氣加時間制.....
redbean 2009-9-24 12:40:40 PM
咁唔好咁擔心
你媽媽帶佢去應該無問題
記得叫佢用毛巾包住冰種俾豆丁

你可以睇下條link bor記得

jimlam 2009-9-24 12:48:22 PM
豆媽係兔媽,我係豆爸:042:
redbean 2009-9-24 12:51:08 PM
哈哈, 原來係咁, 唔好意思:073:
小糖^^ 2009-9-24 05:13:30 PM
uumeme 2009-9-24 06:03:09 PM
豆媽報告情況:
睇左e生, 情況不算嚴重, 但打了皮下水+3支葯針, 還有大量葯回家吃.
豆丁在冷氣房內, 仍然是悶悶不樂:042: , 食少草, 返到屋企俾佢休息下先.
光之天使)) 2009-9-24 07:57:41 PM
飲水點呀?肯唔肯飲?
如果飲得唔多,要記得用針筒餵d水比佢~
缺水唔得架~
喵女)) 2009-9-25 12:24:44 AM
點呀兔兔E+?冇事呀MA?
wesky 2009-9-25 12:33:47 AM
快d好返啊∼
老虎b 2009-9-25 01:03:04 AM
豆豆會係彩虹橋保祐豆丁架,
豆丁會好快好返~
jimlam 2009-9-25 10:26:40 AM
到今日都係無咩精神,豆媽今早好忙,餵豆丁食3支草粉+4隻藥........食完豆丁就攞個背脊對住我地.....:042: 嬲......

都見佢有飲水及食草,不過都係無咩力同無咩精神,而家豆丁就係冷氣房內,要今晚先見到佢.........

豆豆一定會!!佢係一隻好乖的小朋友!
jimlam 2009-10-6 02:02:36 AM
食左9日藥,前兩日停藥,見佢都有食野同飲水,便便都係細粒,不過都係無精神.....
點知星期六佢又唔係好食野,常常站住發呆,很擔心,於是又給他餘下的藥,又把他們的兩層籠分開,怕豆丁因為棉棉的味道而有壓力。分開後,又真係肯食番野。星期日整天都有吃有便,以為無事LA!
星期一早上都重係食好多野.....不過都係無左之前的活力....
今晚返到黎,佢又無曬精神,又唔食又無飲水,便便都無粒......迫佢食左兩支草粉,一支水(針筒餵)...........好似虐待佢禁.......都餵左之前D藥佢食,不過到而家都係站左係度發呆........
要到明晚先可以帶佢睇醫生....今年D AL都用曬.........真係好擔心

快速發帖