幾日前,見佢食草食到好辛苦
耳仔都飛起埋...即刻帶左佢去睇e生
睇完,e生話牙仔生"咩"左..book第二日去磨牙
係屋企食左藥..但係都好痛,痛都頭都側埋一邊,眼都矇埋
真係好慘呀>o<

尋日磨完牙返到屋企,呆左一陣,之後就開始搵食啦!!
草就未係好肯食,可能仲係好痛,但係自己肯食草粉
今日都係未肯食草,但係就好活潑
同未牙痛前一樣,開始搵我比野食

^^影返張相同大家講聲,中秋節快樂^^

等佢好返之後要試下同佢轉apd high先得...食Gold都係唔係咁好...

stephanielwk)) 2009-9-27 10:54:30 PM
你兔兔真係好似我個女丫!:033:
最衰我post吾到相比你睇!
wesky 2009-9-27 10:58:55 PM
祝早日康復好啊 ~~
你好多毛啊 :039:
Panda)) 2009-9-27 11:03:05 PM
嘩~個look 由同佢個頭一樣咁大~!!
要快d好返ar~食多d草草~!!!
MC_2 2009-9-27 11:14:53 PM
原帖由 stephanielwk 於 2009-9-27 10:54 PM 發表
你兔兔真係好似我個女丫!:033:
最衰我post吾到相比你睇!

點解既??
我都好想睇下佢呀..^^
MC_2 2009-9-27 11:16:12 PM
^^佢真係好多毛架...
一個月多少少就要帶佢去剪架啦..
如果唔係睇見佢都熱!!
係啵..^^真係同個look 油差唔多^^
千千 2009-9-28 12:54:34 AM
trubi d 牙 仔 都 "咩"左
但 醫生 話  唔 洗  磨石 or 剪 牙 仔:046:
neutraly 2009-9-28 08:25:35 AM
唉~我隻mui同懶訓豬同病相憐...(唔知佢地慘d..定我地荷包慘d??:026: )
我隻mui以前又糧又草...上年有一日...無啦啦流哂口水.明明想食又食唔到野.
d屎屎開始細粒.就帶佢去睇~點知話佢牙仔長.要磨牙!咁就一千蚊...
之後以為斷尾..點知..隔幾個月又磨!又一千..之後幫佢戒左糧..全草喇!!
以為又無事啦!!又點知...隔左4,5個月...又係流口水.食唔到野...:026:
又磨左一千蚊...一年鬆d就磨左3000~~~:026: :026: :026:
對上一次6月尾磨完..touch wood而家仲ok...希望唔好再流啦...:029:
我都唔想佢做咁多次麻醉呀...~唉!!

本來佢都食apd多葉個隻..!佢又死都唔食momi~近來幫佢轉左oxbow..好似多d枝!
希望磨得好d啦!!~

助護話.而家好多兔兔都係近親繁殖.所以佢地d"諤"骨天生有問題...
好多兔兔都有牙仔問題咁話!!:026: 懶訓豬媽~唔水擔心架!!
佢好快又變返隻活躍兔兔...~haha~我隻mui次次磨完返黎..無耐就食草lu!太肚餓lu!

p.s.你帶懶訓豬去邊度睇醫生架!?
光之天使)) 2009-9-28 09:03:02 AM
加油呀加油呀~
希望快d唔痛~快d好返~~
MC_2 2009-9-28 09:54:36 AM
原帖由 neutraly 於 2009-9-28 08:25 AM 發表
唉~我隻mui同懶訓豬同病相憐...(唔知佢地慘d..定我地荷包慘d??:026: )
我隻mui以前又糧又草...上年有一日...無啦啦流哂口水.明明想食又食唔到野.
d屎屎開始細粒.就帶佢去睇~點知話佢牙仔長.要磨牙!咁就一千蚊...
...

下....咁慘...幾個月就要磨一次
咁佢咪好痛囉....
死啦...真係好驚佢又係咁
睇得出佢真係好痛架.....><
我係屯門維多利做...第一日睇e生520
之後再做1200....
你個隻係邊度做架??
neutraly 2009-9-28 10:08:05 AM
原帖由 MC_2 於 2009-9-28 09:54 AM 發表

下....咁慘...幾個月就要磨一次
咁佢咪好痛囉....
死啦...真係好驚佢又係咁
睇得出佢真係好痛架.....><
我係屯門維多利做...第一日睇e生520
之後再做1200....
你個隻係邊度做架??

我個隻都係dr.gerry度做呀..~
佢好似睇磨幾多黎定價..
我睇第二次開始.知佢一流口水就係牙仔有事.一約就約朝早..放低佢麻醉檢查順便磨埋!
第一次就係帶佢覆左兩次診先知咩事.次次又要比診金.再比磨牙錢.好甘呀!:026: 仲要特登請假帶佢去.

見佢況哂口水.想食又食唔到個時真係好慘.好似好痛!因e生話佢隻牙生到尖拮親條脷所以食唔到同流口水!
不過次次磨完.麻醉藥過左.佢就無事.可以食返草.~不過食慢dd囉!~:025:

ping.tat 2009-9-28 09:04:44 PM
祝早日康復~
:021:

快速發帖