由於我兔兔係冇生日既~~前幾日同兔爸決定用中秋節來做我家兔兔既"農曆"生日
於是我同兔爸就打算去買一包零食給兔兔作生日禮物,
我地係什少買零食, 所以好小心咁選, 最後我地買左一包$20 100g 既AB木瓜干
回到家, 我同兔爸就試食...(我地2個係有d咁變態既習慣)
食後發現非常甜, 人都覺得甜, 兔兔食咪甜到甩肺?!
奉勸各位注意下, 佢一定係加左糖@_@" AB 橙色包裝 100g 約$20的木瓜干

之前有買過一筒小麥+提子干+香蕉干+粟米的零食, 因為兔兔唔食得提子干+香蕉干+粟米,
所以都分開左, 提子干+香蕉干+粟米俾左我的雀仔飛飛食, 不過我都試食過香蕉干,
人地的香蕉干真係一D味都冇, 0甜味, 實際上係咩味都食唔出 得DD咁多多既香蕉味
所以我認為個木瓜干根本係無需要落糖, 個人非常反感=-=

chrisyan 2009-9-28 04:07:47 AM
support!
日本兔食真係唔掂!
ronniecheung 2009-9-28 09:04:10 AM
之前我都試過買 d 好似係健康的零食俾兔兔, oxbow organic 餅餅, 以為又大牌子, 又有機, 以為好過其他好多, 絕育時帶埋去, 驚兔兔唔食野, 零食都食少少gua?!! 點知 dr. betty 一睇, 原來餅入面好多成分都兔兔都唔食得, 自始就 cut 晒所有零食, 連木瓜丸都冇乜俾了.... (尤其係之前有兔兔腸停, 嚇得我水果都俾少好多...)
光之天使)) 2009-9-28 09:04:14 AM
日本既糧/零食/草....其實都太多添加劑..
佢係整得好靚好香...不過就太唔健康喇.......
tracy)) 2009-9-28 11:03:06 AM
唔想買俾兔兔食,又唔健康又浪錢...........上次我細佬買咗粟米芯零食返嚟俾我隻兔兔食,我爭d想鬧佢......:052:
vice0926 2009-9-28 11:03:15 AM
買木瓜乾梗係幫襯SR自家制新鮮木瓜乾啦~
我已經N年冇買日本制兔零食啦,,確實非常之唔信得過!
Jessie)) 2009-9-28 01:20:17 PM
原帖由 vice0926 於 2009-9-28 11:03 AM 發表
買木瓜乾梗係幫襯SR自家制新鮮木瓜乾啦~
我已經N年冇買日本制兔零食啦,,確實非常之唔信得過!

我記得係數旺角有間叫"Q兔X" 冇兔仔賣, 不過就有好多兔籠賣個間
有好多生果干賣, 其實佢又係唔係自家製既呢??

同埋SR係邊間>_<???

Goody09 2009-9-28 03:29:11 PM
我上次係SR 買左包什果乾,,,$30一包, 入面奇異果,蘋果,木瓜,紅蘿蔔,都幾大包架..
vice0926 2009-9-29 01:09:26 AM
原帖由 Jessie 於 28-9-2009 01:20 PM 發表

我記得係數旺角有間叫"Q兔X" 冇兔仔賣, 不過就有好多兔籠賣個間
有好多生果干賣, 其實佢又係唔係自家製既呢??

同埋SR係邊間>_

印象中Q兔果D係自制
不過我會對R記有信心多少少
同埋我一直都買開~都冇問題

SR=R記(荃灣)
katkat 2009-10-8 09:45:08 AM
係兔協買了德國製的蔬菜乾($24),小樹同發發都好鍾意食。我通常用作獎勵。

快速發帖