23/10 1.00am
chacha 頭先終於有cc na..不過幾粒
now 系咁食草 好安慰啊:061:
咁中洗唔洗喂藥?

23/10 12.30am
我晚上忍唔住帶左chacha翻黎..但有樣野我幾嬲
距話我chacha stay左系距到 6hr...要我比$150,,,OK我都比...
之後我問距"你地有無喂過距食d藥or food...距地話無。。。真系好嬲lor..睇完e生吳系即時比要距eat 咖咩?
好彩chacha仲都幾活潑下.系個“雙"到周不時伸個兔頭出黎。。
then bring back home.喂距食藥..喂左止痛藥and藥水,跟住喂草粉....剛開始唔食ga距
之後喂到第三第四次針筒,距就自己企起身比我喂落去 好安慰:061: :061:
Btw 醫生話距 有d gas and個胃有d food囤積系度,條腸都會動
e ga兔兔唔食草啊 食左幾條ja:050:

我只兔兔 買左翻黎2weeks..一隻都好好take care距既gaT^T
之前見到d兔友話 唔好比兔兔食咁多兔糧...我開始比距食少左,早上一"查詞"
跟住問題黎na:050: :050:
我下午2.00pm left home,仲比一大za草比距食{就算食完 我婆婆都會比距食}
我晚上10.00pm back home..見到個廁所only濕左少少..平時肯定有ga..中要幾多下:050: :050:
跟住我訓na。。希望距早上會有..點知一直等到2.00pm都無得出..但系就照食..but食得少
於是我知有問題 我決定去睇e生 taxi去到kowloon city但無位要book taiwai都系
唯有去MK...距要我比兔兔住院 700-900per day
要住2days...合共around 2000
其實我自己系學生黎...平時都儲開錢...於是真系eps左2000
其實系米唔抵ar 大約記得如何
“陳金  380
藥物200
住院 300
食200
跟住仲有其他費 X2
。。。張單寫住平均780一日><

anyone 有感既經驗:061: :061:

光之天使)) 2009-10-2 07:34:26 PM
mk醫生...真係未必識醫,分分鐘愈醫愈差...
佢有無話兔兔咩事呀?點解要留醫先?
hh0 2009-10-2 07:37:58 PM
呢D經驗我就無
但會唔會係腸停或者腸塞
獸醫點講呀
elvisli 2009-10-2 07:57:10 PM
兔兔唔洗下下都留醫架..呢間野真係唔識醫兔

有d屈錢既感覺....下次wall in 九龍城啦
FATO_W 2009-10-2 09:10:36 PM
係wor...好少聽講要留醫 除非好大件事啦
下次真係唔好去依間喇
你walk in betty度計落仲平過你睇mk centre
lingyan 2009-10-2 09:49:12 PM
可能腸停、有GAS 等等...
點解會住院 .........

MK個間真係唔信得過 ....
真係屈錢 =.=
elvisli 2009-10-2 10:44:58 PM
rosy講過

要狗.要貓.留院.唔係出奇既事

但係兔兔根本唔應該入院

大家都知道.兔兔對陌生環境會不安.會不肯休息

可想而知.要兔兔留院根本就係為兔兔要靜心休養既目的背道而馳

兔兔在陌生環境會不放心地合埋眼訓覺...身體已經不適

還要承受環境帶來既壓力..

兔兔還只是BB..無左兔媽係身邊依靠...晚上在診所的日子怎麼捱過?
wm20472 2009-10-2 11:46:54 PM
照食but食得少,成晚無呵屎, 會唔會鬧情緒?
你試下呵佢多d, 刷多d佢d毛,看看會否心情好d肯食草

若你找到草粉,你即刻幫佢打吊命
以防萬一,生命悠關,你都係找有經驗的獸醫好d (e.g. kowloon、大圍)

firen_freeze)) 2009-10-3 12:13:04 AM
MK 間PET CENTRAL 醫死兔架....

唔好去!
kayer 2009-10-3 12:45:16 AM
update:050: :050:
elvisli 2009-10-3 12:50:03 AM
錢比人屈左唔緊要

最緊要兔兔而家無大問題

記住比D心機準時餵藥呀

(呢間野BACKLIST左佢啦)
redbean 2009-10-3 01:01:45 AM
你接左chacha返黎就好啦
照餵佢食草粉先
聽日打去Kowloon C or Tai Wan
講你兔兔唔肯食野,無cc
佢應該會快d俾你睇
我覺得都係去d睇兔仔既診所
睇多次穩陣d
始終bb要小心d呀

同埋bb一日一匙糧太少啦
我個陣去九龍城
Dr. Yen suggested me 早晚各兩匙架

我聽日三點會去九龍城
如果你都去, 唔知會唔會見到你
redbean 2009-10-3 01:04:44 AM
不過如果chacha食左藥之後開始食野
你就唔洗咁驚
腸胃都要慢慢好返

上次Kulu 唔食野都要兩三日到先胃口正常
kayer 2009-10-3 01:06:20 AM
我今日其實約過九龍城ga..不過接聽電話果個護士定系咩無咩禮貌
我話兔兔距唔食野 無去toilet...距話:"距唔食野米無lor..."仲要好串咁
我話要book..when 有。。。距話最快都sunday..
redbean 2009-10-3 01:13:52 AM
之前都有兔友話過佢地態度唔好
唔知我係咪好好彩
因為我Kulu上次情況同chacha一樣
其他兔友叫我話腸停
姑娘即刻叫我即日去

不過chacha宜加有藥食
同有食草粉,你可以先觀察下

你可以約埋星期日先, 到時再決定去唔去

快速發帖