今日梳毛發現兩個腳踭都有一個位紅了, 沒有毛, 一掂就會縮,
聽日會即刻打去 dr. betty 度 book, 但相信都唔會有位, 請問會唔會有 d 方法, 如似搽下凡士林咁止住先? 同埋我住將軍澳, 睇 dr eric 得唔得? 好擔心!

小米 2009-10-9 11:07:52 PM
睇相真係似係腳瘡喎~
不過你唔洗咁擔心.. 好小事
你有冇薄地毯呀? 可以鋪係籠比兔兔踩
但 好似有 兔友話 dr.yen 同 betty 都放緊大假喎~
elyse)) 2009-10-9 11:11:09 PM
其實腳倉你可以舖abc墊/vetbed...
減輕佢既痛楚...仲有定時要留意下佢腳仔有無愈來愈紅/有農
有就要立刻睇醫生
ronniecheung 2009-10-9 11:21:24 PM
我已經即刻放咗 abc 墊, 但我都 prefer 儘快睇醫生, 有冇人知將軍澳的 dr. eric 得唔得? 因為聽人講過佢個 clinic 唔多ok, 但腳瘡係細問題, 佢果度 d 醫生處理得到gua?
stephanielwk)) 2009-10-9 11:36:04 PM
我兔兔一直係跑馬地睇開Dr.Eric!
佢可能吾會似Dr.Betty/Dr.Yan講咁多解釋咁多,但總算吾錯!
Eric好似係星期1,3,4,6都係跑馬地架!
另外仲有Dr.David & Dr.Kristen.
ronniecheung 2009-10-9 11:54:59 PM
原帖由 stephanielwk 於 2009-10-9 11:36 PM 發表
我兔兔一直係跑馬地睇開Dr.Eric!
佢可能吾會似Dr.Betty/Dr.Yan講咁多解釋咁多,但總算吾錯!
Eric好似係星期1,3,4,6都係跑馬地架!
另外仲有Dr.David & Dr.Kristen.

我想問係咪全部醫生都識醫兔兔, 我怕俾個唔識的搞到仲差, 令兔兔更受苦... 我又諗, 唔通當面問 "你識唔識醫兔仔ga?", 佢答你識好定唔識好呢?
咁你知唔佑將軍澳係咪都係呢堆醫生, ok 唔ok的? 謝謝!
wesky 2009-10-10 12:32:26 AM
搽下凡士林
放膠墊~~
如果有流血或紅腫, 先去睇醫生
stephanielwk)) 2009-10-10 12:33:27 AM
Dr.Eric間診所既Vet係2邊走架!
我淨係知Eric有醫兔兔經驗,Kristen之前係Eric助手!David就吾知了!
佢診所都多人帶兔兔去睇!
small_tra 2009-10-10 08:25:17 AM
都可以比毛巾佢用住先~!

搽下凡士林
hkrchei2 2009-12-1 08:56:28 PM
想問問, 兔兔食左D凡士林有冇事丫~...???

快速發帖