今日終於再次收倒TVB嘅舊同事電話, 佢覆返我話因為公司程序上問題, 我唔可以投嗰幾隻兔兔, 而今日"愛協"嘅人已經接走咗兔哋, 我聽咗之後真係感到好氣憤同好心痛, 佢哋明知有"兔協"呢個專FOR兔兔嘅地方, 點解仲要送兔哋去"愛協"?? 咁同送兔哋去死有乜分別?? 明明有人願意接收兔哋, 一句程序問題.. 寧願送兔哋去死都唔俾人投, 呢啲係乜嘢嘅程序??
我覺得自己好冇用, 幫唔倒兔哋, 要兔哋一直咁受苦, 即使今日能夠離開呢個地獄, 但又要再送到另一個地獄, 點解?? 點解啲人可以咁無情?? 究竟我仲可以做倒啲乜嘢??

katkat 2009-10-10 05:32:13 PM
既然知到佢地將兔兔送咗去愛協,咁可唔可以同愛協聯絡,睇下可唔可以領養佢地?
small_tra 2009-10-10 05:51:08 PM
我地可唔可以叫愛協~將兔兔轉去兔協丫~!?

一係我地領養左佢地~之後先解決之前o既問題~!?
lingyan 2009-10-10 05:56:02 PM
其實好似係可以搵兔協,要求兔協搵愛協將兔兔轉送過去 ga。

真係好笑,送得去愛協,即係d兔兔無人投啦,
咁仲有乜野程序可言 ??
elyse)) 2009-10-10 06:29:23 PM
唉~都無辦法,人地大財團,我地係小市民
愛協都未至於係另一個地獄,如果適合收養....
佢地都會絕育後放上網比人收養,或是轉介到兔協....所以都洗諗到咁灰
唯有寄望兔兔可以有個好開始
明月 2009-10-10 06:36:24 PM
希望愛協可以把兔兔轉給兔協la
兔協比較專業
wesky 2009-10-10 08:15:33 PM
愛協手續簡單,  無咁麻煩
想領養的直接去 SPCA 帶走佢地啦, 即日拎得~
firen_freeze)) 2009-10-10 10:00:26 PM
聽講愛協同兔協有溝通架,兔協會將D合適O既兔兔接走......

希望好快會有佢地O既消息啦~

因為件事知道左咁耐,都仲未見過兔地...
尤尤 2009-10-11 12:35:56 AM
tvb真係令人好失望....
明明有人想領養...
因為一句公司程序上問題....
就比左愛協....
比左愛協,就冇問題??
真係好搞笑囉....#^31^#
勞仔 2009-10-15 11:59:06 AM
點解係愛協網見唔到個幾隻兔仔~
小糖^^ 2009-10-15 01:17:49 PM
elvisli 2009-10-15 01:53:03 PM
我諗唔洗太擔心住

照以前既情況..好大部份送去愛協既兔兔都會主動聯絡轉介到兔協

有心人不妨聯絡愛協問問愛協而家幾隻兔兔會點樣處理

詢問會否考慮轉介到兔協
小米 2009-10-15 06:16:58 PM
咁大間公司, 做事都唔曉變通

快速發帖