今日問鋪頭訂草,MOMI及NE唔再出草, 真的是事實嗎?

我又想平,又想可以幫助磨牙,所以食開MOMI 1st cut
2隻囡囡被迫要轉草.....救命呀!

APD貴一倍
OXBOW草枝佔一半,又無1st Cut咁多枝咁好磨牙
應該轉甚麼牌子好呢?
Suki00623 2009-10-11 03:14:49 AM
應該唔會掛,咁突然。
唔知係咪呢個原因呢..之前同8號x職員講過..因為pet旦 同 x協 要力谷新草 jojo,所以唔再賣momi( 之前仲做大特價散貨 ,所以8號都要迫做特價.結果我就被吸引到..:039: 趁平買定一箱)。 Then 佢地賣完晒就同人講momi草有問題,順便又推下jojo,結果momi 就唔批草俾佢地賣,商業因素味重。
另外,我唔係咁清楚,其實成日轉草/糧,對兔兔會唔會好難適應?
同埋用咩方法去得知新草比舊草好? ( 除了只聽店員說 )

不過這件已經係上星期既事,聽日我去八下,確實完再話俾大家知
以我所知..好多地方都有momi 賣 , q-pxt ,8號,R記,紅x白 ,
簡單d...大家都可以去問下..唔使估估下:012:
small_tra 2009-10-11 09:17:55 AM
下.....希望唔好唔出丫

我2隻大帝係食momi架~~~食oxbow會食少d架~!
光之天使)) 2009-10-11 10:01:56 AM
定我仲岩岩打算溝d momi比total食下添
lunar 2009-10-11 10:28:13 AM
不乖都食開momi,不過佢細隻食得好少,有排都未要想轉草問題
firen_freeze)) 2009-10-11 11:05:28 AM
#^37^# 唔好停賣啦.....仲要咁突然...

MAX 都係食開MOMI 架喎.....

好多兔友都係MOMI FANS 喎.....
choi_ching 2009-10-11 11:10:22 AM
唔好唔出MOMI丫.....我果兩個都係MOMI 1st Cut 既 super fan......#^56^#

唔出都唔知點算丫#^37^#
choi_ching 2009-10-11 11:11:07 AM
今日出下去金魚街8下先...有任何情況再上黎報告=]
seefun 2009-10-11 12:56:57 PM
草的零售係香港好似係分得好清楚的,係Qpxt / 龍x樂園 / pet centrxl 這些舖有得買
既就一定唔會出現在兔協 / Q 兔 / i x rabbit 到,既然Momi 已經在龍x樂園上架,
咁就一定唔會係以前買開的地方搵到.去Qpxt / 龍x樂園 搵喇,應該會有既.
其實只有Oxbow , APD係美國是大公司,出名供應有品質的草同pet的食物.
但Momi同NE就真係冇咩名. 反而 Kaytee在北美都係大公司. 近年香港多左
新牌子的草供應: momi, ne, jojo, Zupreem, 但到底草質如何,公司實力,供應穩定與否,都是未知數.而兔兔口味固執,腸胃脆弱,所以最好都唔好太過依賴一種草,
mixed兩種會穩陣d,亦要小心試新轉草呀.
kassdy 2009-10-11 01:10:19 PM
上星期去兔協訂Momi,點知佢哋話唔賣momi la...
我個仔之前唔鍾意食Oxbox..終於食轉完箱9bl(晒完)....arm arm食Momi 1st Cut 2 weeks,佢食多好多....重諗住今日去第二度訂tim...
咁我重轉唔轉草ar?....轉momi個仔食多d, but第日買唔到又要再轉草....:050:
點算?
katatata 2009-10-11 02:14:09 PM
我岩岩個月由ne 轉左 jojo, 因為個時無ne返...去左試jojo
其實都ok, 草貨好似apd既2cut咁, 好干身, 好香, 都唔錯
如果唔介意食2cut, 或混草既話, 可以試下, 3包為1箱, 1箱都9lbs~
係寵x旦就比較平, 計埋會員價, 1箱$235, 多x龍就$250,
當然我覺得apb係最好, 干身/綠/香/幼細少少, 分1,2cut,
oxbow都ok, 都平身/香/粗硬, 只係草質唔穩定而已~
arlingling 2009-10-11 07:49:49 PM
我今日先係r記buy左2包momi喎,
佢地又冇同我講唔賣momi喎!
如果冇就慘啦,:050:  我兔兔係momi既fans!!
momi d枝好粗, 磨牙一流!!
同比起oxbow, 我覺得d cc真係靚好多:051:
千千 2009-10-12 12:03:21 AM
trubi 只係 食momi  甘 依傢 轉 咩  草 好牙
akaicathy 2009-10-12 02:06:04 AM
oreo都係momi fans黎ga.. ><
食左momi咁耐d便便都靚靚ga..
好彩我近排先訂左22lbs
都仲有一段時間轉草ge..
yy0322 2009-10-12 02:40:16 PM
禁8號兔會唔會都唔賣momi?
wesky 2009-10-12 03:06:50 PM
賣曬就無

快速發帖