急問~

灰灰 發表於 2009-10-14 10:04|只看該作者|倒序瀏覽|打印
我隻兔兔反左甲ar...而家已經冇流血...因為一出事就打左去dr betty到問點算~d 姑娘姐姐教左我同仔仔止左血先~而家好想去同佢睇醫生...但dr betty & dr yan 放大假....得返一個醫生choose~我又唔知佢識唔識睇兔兔.....但又好想睇左醫生先wor~....ps 佢而家又跳到...行到....都食野同埋飲水)...其實我都book 左dr betty....但佢要22/10先放完假....22/10我怕我都急死左la~.....各位...你地覺得我應該點做ar~
光之天使)) 2009-10-14 10:33:26 AM
九龍動物診所Kowloon Veterinary Hospital
Dr. Betty or Dr. Yan
九龍九龍城啟德道24及26號地下
tel: 2382 3300

維多利亞寵物診所 – 元朗診所
Dr. Gerry or Dr. Ken Thorley
元朗民合徑8號幸福樓二期地下11號舖
屯門德正圍十八號海盛大廈地下三號舗
電話:2477 8929 (元朗) / 2459 7217 (屯門)
急症:7116 3282 呼8929
診症時間:
星期一至五     9:00am-7:30pm
星期六日         10:00am-6:30pm

紅磡獸醫診所
Dr. Andrew Pilling
九龍紅磡黃埔新村民泰街30號地下
電話:2330 7566
急症:7111 0818 呼174

搵間近d既睇左先~

最緊要係注意傷口衛生,
d草碎/廁所等等要清得密d
灰灰 2009-10-14 10:42:12 AM
而家dr. betty 個度都有個醫生睇....好似叫dr. ma 你覺得好唔好比呢個醫生睇左先ar....同埋你地有冇兔兔比呢個醫生睇過ar~佢得唔得ga~
MOURINHO 2009-10-14 10:47:06 AM
聽講佢都可以既...不過我冇睇過佢....如果betty 唔係到...我就會去紅磡獸醫診所
搵Dr. Andrew Pilling睇...佢都ok架...你現在一定盡快睇左醫生先啦....:057:
灰灰 2009-10-14 10:52:41 AM
咁我都係同佢book 左先la~希望各位有睇過呢個dr. 的兔友比多d意見我la...感謝各位的幫助~
Cody)) 2009-10-14 05:42:24 PM
我都有睇過DR.MA, 佢都好細心, 佢都識睇兔仔架!  同埋如果兔仔唔小心整到無咗腳甲, 都係好小事, 如果已經止咗血, 都唔駛太擔心,, 因為最近有位兔友既兔仔都係唔小心整到無咗隻腳指甲, 返屋企時已經止咗血, 佢都好緊張, 第2日即去睇DR.YAN, 比DR.YAN笑佢重話佢咁小事都黎搵佢, 重話比佢知就算日後唔生番隻腳指甲都唔緊要添. 不過你隻兔兔反咗甲就唔知會唔會一樣, 唔放心既, 最好都係睇下醫生啦! 安全D麻!
wesky 2009-10-14 06:17:49 PM
如果止左血,  無發炎就無咩問題
katkat 2009-10-14 06:24:56 PM
原帖由 灰灰 於 2009-10-14 10:42 AM 發表
而家dr. betty 個度都有個醫生睇....好似叫dr. ma 你覺得好唔好比呢個醫生睇左先ar....同埋你地有冇兔兔比呢個醫生睇過ar~佢得唔得ga~

小樹絕育手術係Dr Betty做,但因為佢之後放假,所以兩次覆診都係Dr Ma負責。個人認為佢好細心,問佢好多關於兔兔既問題,佢都不厭其煩地回答,非常不錯。
lingyan 2009-10-14 06:32:39 PM
雖然呢個 Dr. Ma 我無睇過佢,
但我個人覺得信得過既。

以前九龍動物診所唔記得逢星期三定星期四就唔會睇兔仔,
因為個日 betty 同 yen 都 day off,
搵左第二個 vet  值班,
個位 vet 唔識睇兔仔,
so 個日都唔會睇兔仔症,
如果護士話有 Dr. Ma,都會信得過既。
灰灰 2009-10-14 11:58:18 PM
因為我第一次見佢留咁多血...見到個時個心都慌哂la~...個心好驚...重要冇得睇返dr betty~ 即時更加驚。雖然而家知道係好小事....但由於灰灰隻指甲好似冇"luck"出黎...我怕會影響佢行路。so 睇一睇醫生....幫佢整返好隻指甲....順便當body check.....係到真係好多謝各位兔友的意見ar.....令到我個心都定左好多了.....謝謝~
christinetsang1 2009-10-16 01:39:37 AM
因要覆診和打第二枝針(因BETTY放假),所以我上星期日都帶波波去看 DR. MA, 我覺得佢都好細心,問我好多問題,又同波波聽心,肺和腸道.
灰灰 2009-10-16 02:00:56 PM
咁就好la~灰灰book 左今日4:00睇la~
喵喵 2009-10-16 05:01:20 PM
灰灰睇完e生 好d未啊..?  我岩岩先睇到個post^^"
我自己睇開dr tiger都好好~o係大圍
灰灰 2009-10-16 05:40:26 PM
灰灰冇事la~dr 幫佢剪左d手甲~因為係我家人同佢去睇....等我今晚回家問返佢的情況再上黎報告

快速發帖