我呀仔佢依排痾c痾到好密.........仲要係勁多.........有時係片部成個籠(佢唔識去廁所).....同埋放佢出籠睇少陣已經痾左好多出來......比佢激親......係咪長胃有問題?
同埋兔仔食左d報紙有無問題????  我呀仔勁鐘意咬同食 =.=
有時佢會係個籠到跑來跑去好似過度活躍咁(我個籠個size訓到一個5,6歲ga細佬).....依種行為代表咩???
最後....我想問點同佢玩佢先開心?
smallsuishan 2009-10-18 11:36:20 AM
佢有咁多大便你應該開心!!

報紙係唔吃得的 有毒架!!!!
佢係咪跳緊兔仔舞丫???
wesky 2009-10-18 12:06:52 PM
跑黎跑去代表開心
兔仔係成日  cc , 好正常
報紙唔食得, 唔好再俾佢玩
fu楓ng 2009-10-18 12:10:51 PM
點解開心??  好事??......佢係愈來愈多C.....行一步幾粒.....但係正常c.....我有時諗佢係咪故意 =_=
但係佢咬報紙果陣見佢食左d......搞到我唔知放唔放報紙好......
咁紙皮果又食唔食得????
兔仔舞????
wesky 2009-10-18 12:17:25 PM
開心當然係好事啦
你放一個廁所係籠外面, 每次出黎玩之前, 都要佢去左先
佢地有時跳跳下係會彈幾粒出黎
紙皮唔放得, 紙皮咬下無所謂, 食太多都唔好
small_tra 2009-10-18 12:40:09 PM
你不如問下人食唔食得報紙同紙皮~!?
wm20472 2009-10-18 12:45:53 PM
有糞呵係好事, 即係佢4小時前有食草, 食得呵得, 糞糞愈大愈多愈好, 代表身體健康
兔兔係一路食一路呵糞, 所以只有係草架安排上放點心思, 令兔兔要企上厠所上才可以食草, 咁就可以上食下呵, 你可以參考其他兔友的設計

只要兔兔飲飽食醉, 充足生活活動空間, 佢覺得生活環境沒有危險, 有主人錫, 咁佢自然會開心
lingyan 2009-10-18 01:11:02 PM
報紙d油墨有毒ga....
唔好俾佢咬。
FATO_W 2009-10-18 01:21:44 PM
係個籠入面唔應該/唔洗放報紙同紙皮架wor
兔兔都唔食得啦
cc既問題兔友答左你
睇黎你要再係forum入面既兔兔寶典睇多d兔兔知識
fu楓ng 2009-10-18 01:36:41 PM
唔該哂你地......依家拎走哂d報紙啦
其實我用d報紙來吸佢d 尿尿....無其他作用
光之天使)) 2009-10-18 01:46:37 PM
睇多d養兔知識...
就算吸尿,都唔應該用報紙/木糠
你應該買尿墊,
再教下佢去廁所
wesky 2009-10-18 01:55:40 PM
報紙吸水力好差
教識佢廁所係最好既方法
如果要鋪就鋪紙粒
fu楓ng 2009-10-18 02:32:07 PM
但係我個籠個膠低.....咁佢周圍痾尿.....咁咪好污租???
同埋好難乾.....我驚整到佢好污租 >.<
wesky 2009-10-18 02:33:55 PM
不如你影張相上黎, 等大家清楚 d
fu楓ng 2009-10-18 03:43:28 PM
我遲下放張相上來.....我仲有個問題.......我呀仔間唔中勁thing佢個頭.....係咪正常??

快速發帖