因為我仲有成半年先到搬屋分到公屋比我,而我而家住的地方太細了~放唔到個太大既籠~!
我去搵兔廁~發覺冇個岩~因太大了~放左落去冇足夠位置比囡囡活動~!
請問大家教我有什麼提意比我可以頂住當先~解決一下我呢半年內的困難~!?謝謝各位^^
hh0 2009-10-25 10:32:27 PM
如果放左廁所落去冇足夠位置比囡囡活動
即係太細啦
半年你囡囡已經可以大一個碼去到2呎長架
就算唔放廁所都一樣唔夠位
暫時可以唔用廁所
但唔拖到半年
lingyan 2009-10-25 10:42:49 PM
我會提議你 ... 用圍欄黎養 ....
咁實有一個位可以放到廁所,而且形狀可以任何調較。
雪姬女 2009-10-25 11:01:38 PM
原帖由 hh0 於 2009-10-25 10:32 PM 發表
如果放左廁所落去冇足夠位置比囡囡活動
即係太細啦
半年你囡囡已經可以大一個碼去到2呎長架
就算唔放廁所都一樣唔夠位
暫時可以唔用廁所
但唔拖到半年

我老公話試下自制兔廁wo~唔知可唔可行呢?
雪姬女 2009-10-25 11:02:51 PM
原帖由 lingyan 於 2009-10-25 10:42 PM 發表
我會提議你 ... 用圍欄黎養 ....
咁實有一個位可以放到廁所,而且形狀可以任何調較。

我半年後搬左屋先放到個大籠~因為我而家住緊250尺有4個人住的地方~用圍欄唔方便~!
(我,老公,大女,我阿媽)(我仲有個細女因為屋企冇地方所以比左我老公親人暫時揍住先)
hh0 2009-10-25 11:09:41 PM
你細女都要俾人湊......
其實你應該搬左屋先買兔既
事到如今迫迫地都要試下
一係唔用廁所, 自製一個細細地頂住先都好
雪姬女 2009-10-25 11:29:47 PM
原帖由 hh0 於 2009-10-25 11:09 PM 發表
你細女都要俾人湊......
其實你應該搬左屋先買兔既
事到如今迫迫地都要試下
一係唔用廁所, 自製一個細細地頂住先都好

我囡囡搵左好耐先搵到岩眼緣的~之前見左囡囡幾次架啦~!
我驚我搬左牠比人買左了~而且我十幾年前死左一對老死的兔兔~!
我仲好掛住牠們的~兔兔係我第一個接觸的寵物~而係我最love的寵物~!
hh0 2009-10-25 11:37:13 PM
我自己都相隔左10幾年先再養番
之前4人住700幾呎都唔敢養, 小朋友又係細B
後來搬左先養番, e+都養在快3年啦
你既心情我好明白
雪姬女 2009-10-26 12:07:42 AM
原帖由 hh0 於 2009-10-25 11:37 PM 發表
我自己都相隔左10幾年先再養番
之前4人住700幾呎都唔敢養, 小朋友又係細B
後來搬左先養番, e+都養在快3年啦
你既心情我好明白

我搬左會買間大屋比囡囡的~我當正囡囡係我自己生架啦~我叫我大女叫囡囡做妹妹的~!
喵喵 2009-10-26 01:02:10 AM
黎同喵喵住住先啦 哈哈 XDXD
:021:
雪姬女 2009-10-26 01:07:31 AM
原帖由 喵喵 於 2009-10-26 01:02 AM 發表
黎同喵喵住住先啦 哈哈 XDXD
:021:

好呀~準備多個寵~thx~哈哈哈~!:021:
喵喵 2009-10-26 01:21:55 AM
:021: :021: :021: 開心死喵喵 有個妹妹同佢玩XDXD
雪姬女 2009-10-26 01:27:06 AM
原帖由 喵喵 於 2009-10-26 01:21 AM 發表
:021: :021: :021: 開心死喵喵 有個妹妹同佢玩XDXD

希望唔好打架啦~呵~!
lingyan 2009-10-26 03:42:39 AM
咁一係好似hho咁講,自制一個。
去買個膠兜返去,之後放紙砂 lor...
如果唔係都無辦法 .... 一係就等你半年後先教 (但一習慣左周圍尿就比較難再教)
雪姬女 2009-10-26 04:36:56 AM
原帖由 lingyan 於 2009-10-26 03:42 AM 發表
咁一係好似hho咁講,自制一個。
去買個膠兜返去,之後放紙砂 lor...
如果唔係都無辦法 .... 一係就等你半年後先教 (但一習慣左周圍尿就比較難再教)

我而家搵左個晾杯果d箕個底盆有埋個網架做住囡囡兔廁的~!
其實囡囡我冇教過佢已經識去廁所架啦~所以我先要快d比佢廁所佢用起碼得佢個籠乾淨d訓得好小小~!

快速發帖