見最近夜晚天氣涼d,就帶老虎B出去見識下呢個世界係幾咁美好#^52^#
一開始有個小朋友見到老虎B,
就同佢爸爸講喇:”爸爸,你睇下,係狗仔呀”
     我 :”佢係兔仔”
   小朋友 :”原來佢唔係狗仔,係兔仔黎架”
  小朋友爸爸:”都話係狗仔咯”
#^54^# 老虎B又一次俾人認錯係老虎狗....

之後個小朋友又問個爸爸喇,
小朋友:”爸爸,兔仔食咩架?”
 爸爸:”兔仔梗係食紅夢蔔啦”
  我就同個小朋友講”兔仔食乾草”.....

到差唔多走果陣,有個管理員伯伯行過黎,佢用好疑惑既眼神望住老虎B,但又無問我地喎,咁我地就同佢講老虎B係兔仔,佢再望兔兩眼,好疑惑地走左#^51^#

段片有好黑呀,不過都仲見到佢係度飛奔既,

DSCF0923 (Small).jpg (98.26 KB, 下載次數: 46)

DSCF0923 (Small).jpg

DSCF0926 (Small).jpg (124.85 KB, 下載次數: 45)

DSCF0926 (Small).jpg

DSCF0941 (Small).jpg (115.75 KB, 下載次數: 58)

DSCF0941 (Small).jpg

DSCF0943 (Small).jpg (65.61 KB, 下載次數: 49)

DSCF0943 (Small).jpg

DSCF0944 (Small).jpg (123.31 KB, 下載次數: 47)

DSCF0944 (Small).jpg

DSCF0945 (Small).jpg (60.22 KB, 下載次數: 58)

DSCF0945 (Small).jpg

喵喵 2009-10-26 02:01:01 AM
老虎b好得意 好活躍啊 hehe^^
真開心 媽媽咁錫佢帶佢出去散步~~~:021:
千千 2009-10-26 02:14:30 AM
老虎 b::: mami  迫人地 跑 既#^81^#
兔仔怡v3v 2009-10-26 02:19:29 AM
老婆媽你好似係到放狗...#^51^#

老虎媽我記到你腳仔呀#^49^#

老虎B佢推一推先郁一郁...懶到佢丫~~
elvisli 2009-10-26 02:22:06 AM
我覺得佢唔係咁想跑...係主人迫佢跑..

同埋..呢d膠地墊好多菌的...落完雨d菌就會困哂係入面...
千千 2009-10-26 02:25:15 AM
甘 係 where  放 兔 好~"
同埋 呢
佢地 出到 先 黎 lum 腳腳 同 洗 面
好 唔好 人俾 佢 地 洗~
elvisli 2009-10-26 02:30:45 AM
佢地洗面同lam..係因為佢地覺得自己dirty...

咁就諗到點解落到街先做呢d動作...

同埋推一推先跑兩跑..就留意到其實兔兔唔係相像中咁鐘意跑

可能只係主人想佢跑....見佢跑就以為佢地好開心

其實成身毛毛的兔兔在25度天氣玩都不太合適

可以諗番人類在25度鐘唔鐘意著住羽絨做運動

我諗20度以下在草地跑比較合適...太多人出入既公園都未不好
wesky 2009-10-26 09:03:04 AM
玩得好開心喎

夜晚都 ok 涼
返屋企記得洗腳抹腳啊, 地下好污糟
hh0 2009-10-26 09:44:59 AM
老虎B拉住兔媽跑
一齊做運動#^64^#
ka@+ 2009-10-26 09:50:14 AM
我啲fd見到波波啲相..成日都問我屋企幾時養左隻狗=3="
光之天使)) 2009-10-26 11:37:19 AM
bunny真係好容易比人覺得似狗~~
FATO_W 2009-10-26 12:01:12 PM
老虎b咁大隻
比人以為狗都唔出奇#^58^#
老虎b 2009-10-26 01:31:29 PM
我地都成十點比較夜先落去,諗住少人d...
玩到返到公園熄燈十一點先走="=
到最後,佢坐係度唔郁.......#^50^#
但返屋企清潔功夫真係要做到好足囉,

wensy 2009-10-27 08:28:35 PM
上次耶晚帶兔兔落去公園係啲膠地啲"la"到見到有小強丫#^15^#
即刻抱起兔兔跑!!!#^21^#
你地小心啲呀
或者六七點太陽落咗山涼咗又仲有小小光個陣去可能好啲
小米 2009-10-27 10:36:56 PM
老虎b 玩得好開心喎^^

快速發帖