片裝保暖綿花(sales話係冇牌子)
$16 @ station

感想:我係因為冇晒普通果隻綿花先買呢隻片裝保暖綿花
      入面有12片, 每2片痴埋一齊, 保暖方法係鼠鼠鑽入果2片痴埋既中間
      結果, 鼠鼠係唔識用~_~ 我幫佢整開少少2片想佢意會下, 佢就踩番貶佢~_~

結論:唔好買片裝既保暖綿花~_~
最好買鬆軟果隻~

hin63732127 2008-7-19 05:56:07 PM
好似化莊棉,咁hot都用綿花:052: :052: :052:
甜品糕 2008-7-19 06:06:07 PM
原帖由 hin63732127 於 2008-7-19 05:56 PM 發表
好似化莊棉,咁hot都用綿花:052: :052: :052:

我屋企開左冷氣會好似雪櫃@@
hin63732127 2008-7-19 06:10:15 PM
我都開架:002: :001: :002:
檸啡 2008-7-19 06:19:13 PM
~_~ 我用木糠+綿花+紙巾撕碎
其實每晚開冷氣都真係會好凍~
平日佢地覺得熱就會推開d墊料咖喇~
仲有會係散熱板,屋仔,或者個籠既第2層黃色果塊板度抖涼
(可睇返3層籠個post  http://zizi-land.info/thread-1472-1-1.html)
茵茵 2008-7-19 09:02:04 PM
原帖由 檸啡 於 2008-7-19 06:19 PM 發表
~_~ 我用木糠+綿花+紙巾撕碎
其實每晚開冷氣都真係會好凍~
平日佢地覺得熱就會推開d墊料咖喇~
仲有會係散熱板,屋仔,或者個籠既第2層黃色果塊板度抖涼
(可睇返3層籠個post  http://zizi-land.info/thread-1472-1- ...

綿花係咪用返 平時我們止血果D???
吃不到的蘋果 2008-7-22 02:54:04 AM
原帖由 茵茵 於 2008-7-19 21:02 發表

綿花係咪用返 平時我們止血果D???

不是....你千萬別亂來....
那是有牠們專用的保溫綿
據說是沒刻意漂白消毒的天然綿

R記賣$38 而樓主那些15-16(忘了~大概這價)
那時我在Q店買的

其實要是買回來拆開的話~裡面是一大片摺疊起來
你放小小去~~牠都會給它溝埋木糠弄成一個大大的綿花團
牠就躲在裡面~~伸個頭出來果陣超過癮~>_<

燒雞。﹏。 2008-8-13 02:13:05 AM
我用過呢款綿綿~~好臭...要拎出黎幾日散左陣味先得。

呢隻綿綿好硬身,一d都唔舒服。用黎做露台會比較好
我隻鼠鼠咬左好耐先咬到似個竇..由於綿綿較硬,所以個竇好堅固:073:

如果驚鼠鼠凍的話可以加一塊布就ok了...又可以洗,環保實用:039:

小小 2009-10-19 10:50:34 PM

我買果隻12$咋~~

不過我未用過~~  

諗住到左冬天先用~~

我呀媽話咁既天氣唔洗開冷氣~~

不過睇佢個樣都唔錯既~

快速發帖