喵喵絕育日...
今朝出發前 放佢出黎俾佢跑左陣...同埋幫佢舖好尿片∼仲去左公園呼吸左5分鐘既新鮮空氣∼
見到Dr Betty, 佢好愛喵喵 話佢好靚....
但佢把喵喵放上磅磅重時 以為磅壊左 因為錄得 2.62KG..Dr Betty話點會咁重呀
再試, 又磅到 今次係2.68kg...
佢話太重喇.. 遲d要減肥 大隻得制 哈哈
10:30AM放低佢後,姑娘話無事就唔會打俾我...
..............................
..........................
13:59PM:014:
姑娘打黎話喵喵做完手術喇 不過醫生發現佢子宮十分異常變黑
而且有機會d癌細胞擴散左去其他部位,有需要send個子宮去US 化驗!!!
佢叫我4:30pm 準時返去接喵喵∼ 嚇到我係咁喊...喊到眼都腫曬~!!!!!
4:30我到左見醫生... 唉... 醫生比左兩個唔同既子宮我睇
人地果個一隻雞蛋咁大,而且顏色紅潤 而我喵喵果個比正常既大三倍...
而且入面有幾粒好似麥提沙咁大粒既黑色瘤. ... 即 cancer...
Dr Betty話已經幫我正個設除 我即刻問佢姑娘所講既野 係咪咁嚴重∼
佢話岩岩三點初步化驗係無問題 無擴散.而其他器官都睇過係紅既 無問題~~
唉... 嚇死我喇... 最後$2,095 ...喵喵有幾樣另附加既驗野費
錢唔緊要 慢慢搵過 真係最緊要係喵喵無事∼
唔好意思呀各位 打咁大篇野∼
最想最想 係多謝依個mini-house所有既兔媽媽...介紹同叫我去做絕育
學dr betty話∼如果過多一個月可能擴散左都唔出奇,真係時間好岩岩好~~
多謝你地呀 ∼:012:

elvisli 2009-10-30 09:34:37 PM
見到呢個消息真係又喜又悲..

好彩betty話未有擴散跡象...希望化驗後得到好消息啦

所以各位兔主人真係要盡早做絕育
ka@+ 2009-10-30 09:35:24 PM
好彩冇事ja..
喵喵啲頭髮札起左好得意呀=]
喵喵 2009-10-30 09:39:43 PM
elvisli: 係呀 真係好多謝elvisli你地俾我既意見 多謝∼希望係好消息!
     我知道佢無擴散又喊左出黎....
     我真係真情流露打出我既心情 希望大家早d帶兔兔去絕育啊!!!

ka@+ :多謝你 ^^ 唉 我最緊要佢健健康康∼
    希望大家既兔兔都健健康康∼
光之天使)) 2009-10-30 09:42:55 PM
祝喵喵快d養好身子~~
孤疑仔 2009-10-30 09:57:30 PM
哇...真係好大件事..我都要過多兩個星期先可以同佢去做手術...
希望佢會冇事NA..<M!
firen_freeze)) 2009-10-30 09:59:10 PM
我想問喵喵幾多歲AR?

咁快會有CANCER?

耶...仲要SEND去US 化驗.....香港冇得做咩....

祝喵喵身體健康喔~
雪姬女 2009-10-30 10:26:58 PM
喵喵媽唔好咁擔心啦~喵喵有你呢個媽媽一定冇野嘰~唔好嚇親自己~!
希望US得出結果冇事一切平平安安啦~!
祝喵喵早日康復~身體健康啦~!
smallsuishan 2009-10-30 11:04:40 PM
你要快d好番丫!!
好彩冇擴散晒~~

你隻兔兔好靚丫~~
咕咕媽 2009-10-30 11:13:13 PM
祝喵喵早日康服!早日能聽到us的好消息^^
elyse)) 2009-10-30 11:13:24 PM
喵喵,2.68kg真的好重...
遲下要快d減肥啦..
1歲8個月已經子宮黑哂,好彩仲未擴散咋,真絛好剛剛好....

我ar b 2歲先絕育子宮都仲好紅潤,突然間覺得我地2母女好幸運。 :077:
所以都係早d絕育好d..
喵喵快d好返牙
FATO_W 2009-10-30 11:27:00 PM
真係算好彩喇...
希望喵喵身體健康啦!
快d好返!
eggegg 2009-10-30 11:34:41 PM
喵喵要快d好返
下次再同0066見面 #^28^# #^28^# #^28^#
redbean 2009-10-30 11:57:45 PM
喵喵要快d好返...
我都係一直覺得喵喵好靚女架

另外, 佢咁重會唔會因為d腫瘤?
可能做完手術會輕d
Kulu desex 之後都輕左

宜加係咪等緊其他化驗結果?
灰灰 2009-10-31 09:32:35 AM
睇到cancer ....真係好驚嚇ar~好在喵喵而家冇事jar~祝喵喵快d好返la~

快速發帖