自從muimui戒糧淨食oxbow草後...就愈黎愈瘦...:013:
一摸背脊同後頸...全部都係皮包骨...
連條頸巾...都無埋!淨返一層仔...:024:

有冇邊隻草食左會肥d??
不過粉果咁耐都係食草...都好肥??

有時見佢個樣又好似唔開心咁...係咪佢生活得唔開心~唔吸收所以瘦??

以前肥到係一條兔柱...而家瘦到頭又長埋...身型都幼埋!見到人地d兔兔..多數都好肥...好羨慕!!:022:

以前係貢肥的!!:024:

小糖^^ 2009-11-4 05:50:56 PM
光之天使)) 2009-11-4 06:09:09 PM
你考慮下要唔要食返糧la~
不過我就覺得~兔兔點都要食少少菜~
特別係mui mui戒左糧,更加要比返d菜補充營養~
其實流口水...會唔會係因為以前牙仔太長所以先流呀?
neutraly 2009-11-4 10:39:00 PM
原帖由 光之天使 於 2009-11-4 06:09 PM 發表
你考慮下要唔要食返糧la~
不過我就覺得~兔兔點都要食少少菜~
特別係mui mui戒左糧,更加要比返d菜補充營養~
其實流口水...會唔會係因為以前牙仔太長所以先流呀?

屋企其實都有糧..不過當係零食比佢食..haha~

6月磨完..之後食菜菜都無咩事..
係前排開始一食完菜菜就咀角流大量口水??
愈黎愈瘦又唔知關唔關無菜菜食事??

我會再試下浸耐d d菜比佢食..睇下會唔會再流!:026:
neutraly 2009-11-4 10:39:43 PM
原帖由 小糖^^ 於 2009-11-4 05:50 PM 發表
不過,真係食麥皮會肥,but真係唔好食多﹗(豆釘佢一聞到已經發癲)

人食個d??好細塊個d??
hh0 2009-11-5 12:01:58 AM
唔食菜唔一定會瘦
我好少俾菜, 只係少糧多草
都唔覺巨地瘦

mui mui 反而越來越瘦是否身體有問題既警號?
最重要係咪醫生都認為過瘦呢
有時係標準只係我地自己認為瘦而已
喵喵 2009-11-5 12:16:36 AM
你不如跟我喵喵既餐單食丫
不過又驚會變返過肥
佢 2.68kg呀... 正常兔係 1.6kg ja ><
lingyan 2009-11-5 12:27:59 AM

回復 21# 的帖子

喵喵快減肥 如果唔係壓死miffy仔丫~:040:
喵喵 2009-11-5 01:46:03 AM
哈哈哈~~~~ 減緊
其實我個人意見 點都要俾少少糧架...
真係有營養d嘛 ^^

好似bb仔飲奶咁既意思之嘛...
neutraly 2009-11-5 09:11:12 AM
原帖由 hh0 於 2009-11-5 12:01 AM 發表
唔食菜唔一定會瘦
我好少俾菜, 只係少糧多草
都唔覺巨地瘦

mui mui 反而越來越瘦是否身體有問題既警號?
最重要係咪醫生都認為過瘦呢
有時係標準只係我地自己認為瘦而已

擒日比返少少菜同糧佢.草就OXBOW+MOMI.
希望可以整返肥佢啦!

唔知點解.我覺得佢係時肥時瘦?一時望住佢又有返D肉!有時又皮包骨..瘦到面都長埋!日日唔同!:067:
neutraly 2009-11-5 09:12:53 AM
原帖由 喵喵 於 2009-11-5 12:16 AM 發表
你不如跟我喵喵既餐單食丫
不過又驚會變返過肥
佢 2.68kg呀... 正常兔係 1.6kg ja >

喵喵食咩???

1.6 KG??佢係咩兔?貓貓兔?兔仔黎講..超重成KG真係好勁WOR!!:037:
MUIMUI係大骨架.都係得2.2幾...:024:
choi_ching 2009-11-5 11:13:23 AM
我日日都有俾草..菜..糧..俾阿逸食...但體重依然不變..Dr.Yen話佢要重返d先正常..

而另一隻晴晴就要減下磅啦...#^64^#
喵喵 2009-11-5 05:14:34 PM
原帖由 neutraly 於 2009-11-5 09:12 AM 發表

喵喵食咩???

1.6 KG??佢係咩兔?貓貓兔?兔仔黎講..超重成KG真係好勁WOR!!:037:
MUIMUI係大骨架.都係得2.2幾...:024:

喵喵餐單:
日日大約食3個草波..都係任食架喇....
之後就一日5-6片新白菜/菜芯...
仲有食糧== 一日兩餐 一餐一個我地飲湯既匙根
不過同埋唔知同細個關唔關事
我俾 Alfafa俾到一歲架... 即係人地話食到6個月 我食到一歲 so營養得制 haha
喵喵係有安哥拉成份的應該 hahaaa... 醫生都話超重1kg幾勁真係=.=
Futagoza_Kaniza 2009-11-6 12:36:46 AM
想增肥不如試下比果榭草la. 每餐比一小束.
小糖^^ 2009-11-7 12:55:29 AM

快速發帖