我知很多鼠媽都好少用到木糠.. 因為太大塵  

木糠

但我推介依隻.  我係俾刺蝟用既.就唔覺得好大塵. 因為 我既刺蝟既家 是無 野  come 住 晚上 開冷氣.都 唔覺有塵.:041:

仲好香TIM 有多款香味 :040:

我自己就用 菊花味     其他味 仲有 青草. 薰衣草  玫瑰. 青蘋果. 等等.

我係 係  金魚街 新開  個間 i love xxxxx buy 既 $10 一包 細 size   仲有BUY時 你會摸到包木糠比平時既軟
正常的.係足500G^^
另有大size 出售  但我無問價

遲d用哂 我會去 buy 大size用^^ 到時再 報價ar^^

甜品糕 2008-7-19 08:22:08 PM
如果有埋D木糠既相就好喇^^~~~~~~
茵茵 2008-7-19 08:52:34 PM
原帖由 甜品糕 於 2008-7-19 08:22 PM 發表
如果有埋D木糠既相就好喇^^~~~~~~

我補左了^^
hin63732127 2008-7-19 09:30:08 PM
原帖由 茵茵 於 2008-7-19 07:20 PM 發表
我知很多鼠媽都好少用到木糠.. 因為太大塵  

木糠

但我推介依隻.  我係俾刺蝟用既.就唔覺得好大塵. 因為 我既刺蝟既家 是無 野  come 住 晚上 開冷氣.都 唔覺有塵.:041:  ...

e隻木糠都5怕碎過龍:051:
iaN` 2008-7-25 10:19:15 PM
我都係用緊呢隻'  ^^ `菊花味'
shirley_117 2008-7-25 10:21:55 PM
但聽講用有味既木糠會對鼠鼠唔好喎...但係咪真架???
TinG 2008-7-25 10:29:10 PM
我怕鼠鼠對有味既木糠敏感牙``
我住 FanlinG,,  小條細細條既木糠都起你 $21 牙 ~.~
吃不到的蘋果 2008-7-25 11:45:50 PM
原帖由 shirley_117 於 2008-7-25 22:21 發表
但聽講用有味既木糠會對鼠鼠唔好喎...但係咪真架???

容易造成鼻敏感~~對人類來說是小小的香氣~
但對長期住在這環境的鼠來說...可能會嗆鼻

我見這個包裝都超想買~奈何它每一包都加了味..所以...算了= =||
shirley_117 2008-7-26 11:24:58 AM
都係買冇味既安全d........但好可惜呢隻木糠冇無味既~~~:024:
wesky 2008-7-26 12:08:03 PM
某d 有香味既木槺其實係有害的
最好買無味啦~~
babyflower0875 2008-8-6 08:03:31 PM
仲等我買左一包TIM - -' 係青蘋果味既
hh0 2008-8-6 11:33:18 PM
呢隻木糠有原味 (Nature)
shirley_117 2008-8-6 11:52:46 PM
真係有無味既???咁邊到有呀???
hh0 2008-8-7 12:27:43 AM
就係呢隻原味, 仲係1kg 都係$1x
tsac_ever 2008-8-7 09:09:15 PM
我用廚房紙架~~
因為倉鼠對木糠敏感:056:

快速發帖