物件名稱 : 兔籠
新  淨  度 : 起碼都80%以上
金錢預算 : $ 170~200(再上另議)

交收方法 : 面交
交收時間 : 有既再約
聯絡方法 : pm (最好pm埋) / 電郵 [電郵地址: [email protected]]
是否知悉如張貼電郵後發現電郵被滋擾,本討論區恕不負責,各下自理 : 是

類似呢隻籠,, size ; 81 cm x 51 cm x 44 cm(高)

lingyan 2009-11-11 10:17:30 AM
俾少少意見你。

圖一個隻籠,二手價唔至呢個價,因為買返黎都成$500 up,
就算二手都會over 你個 budget ;
呢二款籠其實都幾多人放出黎,
因為用用下就會覺得唔好用,配件太多,有d位置會lon尿尿。
既然你 budget 預 $150-200,
可以考慮一下ab籠,或者而家有隻牌子叫jolly,
佢個隻籠同ab籠差唔多,都係$170左右。
(我都係比較主張籠呢方面睇得長遠少少&考慮清楚,
睇下你自己係咪咁有心機個個星期拆拆抹抹)

彈弓水樽,可以同你講... 唔好用 ...
唔係隻隻兔夠力頂個陣弓,
加上最大vol.個種彈弓水樽都跟本唔夠一隻兔飲一日。

另外草球,而家兔協都唔讚成用,
因為成日都出意外,草草插眼,
所以會建議你買個雜物籃掛係籠邊都OK。
(我都係十蚊店買個雜物籃放草)

純粹意見 #^54^#
Cn!)) 2009-11-11 10:57:38 AM
籠個個 有無網可以睇@@?

其他意見我覺得 你都幾有道理..

我都唔知芝麻會唔會再大落去..

草 我平時係就錦放係到俾佢食﹏
陳皮妹 2009-11-11 12:54:11 PM
原帖由 lingyan 於 2009-11-11 10:17 AM 發表
俾少少意見你。

圖一個隻籠,二手價唔至呢個價,因為買返黎都成$500 up,
就算二手都會over 你個 budget ;
呢二款籠其實都幾多人放出黎,
因為用用下就會覺得唔好用,配件太多,有d位置會lon尿尿。
既然你 bu ...

係呀,我以前都有用圖二類似既籠,q兔果個,加上阿仔又唔係咁聽話,
有時一日要洗兩次,有時放咗工攰到嘔都真係幾攞命,
所以而家我都有用到,其實你可以考慮用圍欄吖,
其實如果都唔係好哂位咋,都係大個d籠少少,同埋清潔真係方便好多,
掃下,拖下個地就得,咁配件就係咪都要洗嫁啦,仲有夏天果陣又可以俾佢瞓地下,
而家咁又凍又熱咁就可以放毛巾呀,abc膠呀之類咁,放一半,等佢自己揀,幾好嫁...:062:
Cn!)) 2009-11-11 02:50:06 PM
原帖由 陳皮妹 於 2009-11-11 12:54 PM 發表

係呀,我以前都有用圖二類似既籠,q兔果個,加上阿仔又唔係咁聽話,
有時一日要洗兩次,有時放咗工攰到嘔都真係幾攞命,
所以而家我都有用到,其實你可以考慮用圍欄吖,
其實如果都唔係好哂位 ...

圍欄 大約幾錢嫁?!:008:

我林住買 lingyan建議既籠,,

我想問,,以下呢個點樣@@? 係之前人地俾我睇既 ..我覺得唔錯...

再加ABC墊墊 俾佢玩 應該都OK@@

vivipig 2009-11-12 08:31:23 AM
Alex 2層籠, 新既都係$350~~
甘不如買個新架啦, 差唔多~~~
我啱啱都買左, 係R記, 不過寄過黎紐西蘭既費用係個籠既2倍~~ ><
lingyan 2009-11-12 10:16:47 AM

回復 5# 的帖子

呢個alex豪華籠係唔錯ga,
係貴少少lor,
over你個budget,
如果你認為$350你接受得到既,當然買呢個啦。
不過呢個籠絕少見到有second。
Cn!)) 2009-11-12 09:25:05 PM
$350 我都見到鐮上有得訂#^65^#

就係想睇下有無二手 ,有得平d,,

之前人地俾相我睇 佢話有人出200同佢買,,

200都平左成100蚊,, 個時我唔知呢個籠好,,所以錯過左#^56^# #^56^#
kwaikwai 2009-11-15 02:13:55 AM
呢個籠既size係咩...??
如果同我個籠個size一樣...我可以比你~
之前都係o係q兔買..係ab籠(應該係)~
不過未必有80%新...

因為didi 有一段時間無啦啦唔識去廁所...
所以有一個角有積...同埋佢有時又會抓籠~所以花晒...:024:
睇下你介唔介意~因為我唔想浪費掉左佢....
Cn!)) 2009-11-15 11:18:14 PM
原帖由 kwaikwai 於 2009-11-15 02:13 AM 發表
呢個籠既size係咩...??
如果同我個籠個size一樣...我可以比你~
之前都係o係q兔買..係ab籠(應該係)~
不過未必有80%新...

因為didi 有一段時間無啦啦唔識去廁所...
所以有一個角有積...同埋佢有時又會抓籠~所以 ...

81 cm x 51 cm x 44 cm(高)
佢個名叫 "Alex 豪華雙層寵物籠 "

@w@  有無相相睇下
kwaikwai 2009-11-16 02:13:31 AM
o~我度過了~
原來佢係細籠~@@
65CM長O個款~ #^37^#
勞仔 2009-11-25 01:00:02 PM
我有個籠,大約可放到一隻唐狗bb~
有底盤的,同埋有d舊~~

快速發帖