吾知可吾可以POST, 但睇到好嬲

http://www.wretch.cc/blog/owlet10537/5400152

http://www.usagi-o-sukue.org/doubutujikkentoha.html
有冇人識日文? 
究竟係咁資生X  做D咁的研究 ?
IF YES, 我以后吾會再用佢

Vinkivan 2009-11-16 12:05:17 AM
唉~~ 啲動物好慘, 咁都做得出, 唔知會唔會有一日會攞人類嚟做實驗?? 好驚~!!
喵喵 2009-11-16 12:17:09 AM
好慘呀 我好想拎動物做實驗果D人受返曬所有野囉
不如試下拎佢地D老公老婆阿爸阿媽去做實驗 睇下佢會點...?
遲早俾天收~!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1:013:
otola 2009-11-16 12:21:17 AM
無人性
無人性
無人性
無人性
無人性
無人性
無人性
:052:
湯丸 2009-11-16 12:22:58 AM
Yes, not only 資生X, other Japanese cosmetic products too.
小米 2009-11-16 12:23:12 AM
好慘呀..
點解 d 人真係落到手?!
咕咕媽 2009-11-16 12:36:58 AM
嘩.....好恐怖..d動物好慘呀!!:050:
letfun06 2009-11-16 12:42:57 AM
google 翻譯

hxxp://translate.google.com.hk/translate?prev=hp&hl=zh-TW&js=y&u=http%3A%2F%2Fwww.usagi-o-sukue.org%2Fdoubutujikkentoha.html&sl=ja&tl=zh-TW&history_state0

自己改 hxxp 為 http ... 呢度唔比我 post 網頁
千千 2009-11-16 01:36:56 AM
但  唔 搵 動物  試"  甘 搵 咩 試?
其實  人類 要 進步" 要 發展 新科技" 新藥物"
就 要 搵 野 黎做實驗"
好似 我 地 上 bio 堂 都 要 解剖 d 小 動物"
好 難 講 d 咩"
:062:
雪姬女 2009-11-16 03:38:04 AM
好多時好多野冇得避免咁多嘰~正等如天然的食物鏈循環一樣的~!
有人死左冇人認拎屍體都捐出做大體老師比人做研究啦~世界之大無奇不有~!
jimlam 2009-11-16 11:17:52 AM
當看到這些照片,確實令我透不到氣........真係有D覺得愧為人......
Goody09 2009-11-16 11:22:04 AM
好可怕,睇完個心有D唔安樂..大部份藥物及護膚品都係經動物測試..我們係無得避..只可祈求牠們下一世唔好做動物
otola 2009-11-16 12:25:24 PM
我明白, 但就算用動物 test,  test 完都要醫好佢地, 吾可以用完就殺,
仲要比止痛藥佢地, 動物都會痛楚,   :050:
但睇到d 相, 流晒血都無理, 呢d 人根本係無人性, 無愛心:052:
Jessie)) 2009-11-16 02:14:45 PM
好可憐....:050: 佢地做錯D咩要咁俾人殘害...............
強烈建議應該搵D變態連環殺人犯同強姦犯黎做實驗!!而唔係搵D冇罪既動物
Cody)) 2009-11-16 04:56:45 PM
其實有好多日本化妝品公司都用animal做testing, 而其中最大既品牌公司係資生堂, 我都查過自己用緊個幾間都有用, 知道之後每次用既時間, 腦海都會出現以上兩個畫面, 覺得好唔開心, 已經決定不再買用animal testing既護理用品, 每次買都會問清楚先會買, 我都有簽名支持反對資生堂用大量動物做測試, 因為日本都有唔用動物測試既化妝品公司, 唔好信佢地係因為要通過日本政府測試而咁做, 因為可以用細胞去代替, 點解其他日本牌子無用動物測試又可以通過, 係藉口, 大家都要支持罷買用動物測試既用品. 如果要佢地咁辛苦先換到d只係護理用品, 我寧唔用.

快速發帖