好多謝你地ar 我bunny無野拉!!
多謝關心....

光之天使)) 2009-11-20 10:33:26 PM
跌到真係可大可小架~
如果佢行路已經怪,即係隻手唔係好郁既話~
應該已經傷到骨喇~
盡快帶佢睇醫生la~耐左可能連隻手手都要切左佢架~

維多利亞寵物診所 – 元朗診所
Dr. Gerry or Dr. Ken Thorley
元朗民合徑8號幸福樓二期地下11號舖
屯門德正圍十八號海盛大廈地下三號舗
電話:2477 8929 (元朗) / 2459 7217 (屯門)
急症:7116 3282 呼8929
診症時間:
星期一至五     9:00am-7:30pm
星期六日         10:00am-6:30pm

紅磡獸醫診所
Dr. Andrew Pilling
九龍紅磡黃埔新村民泰街30號地下
電話:2330 7566
急症:7111 0818 呼174
sheepman 2009-11-20 10:39:30 PM
當而家係最後關頭啦
真係有咩大事起上黎可大可小架
照total媽個d 資料去睇醫生先啦!
small_tra 2009-11-20 11:05:37 PM
我隻兔兔因為比度門夾到~
我都乜都唔理~都要帶佢睇e生~果時到到都full booking
喊住救佢地睇我隻兔兔~!

之後都係要切左隻腳~~!

so你一定要帶佢睇e生~!
redbean 2009-11-21 12:22:58 AM
你打左去未?
有d診所, 如果之前無睇過, 唔會幫你call 急診,
call 急診有d要加$2000
如果你真係俾唔起
你聽日先去o既話
我會建議你去大圍, or 九龍城睇
佢地有睇兔兔經驗
唔好貪近隨便去一間,
如果唔係只會曬錢

大圍珍禽異獸及寵物醫院
http://www.taiwaiexotic.com/
沙田大圍積信街69-75號立和樓地下B舖
電話:2687 1030

九龍動物診所Kowloon Veterinary Hospital
Dr. Betty or Dr. Yan
九龍九龍城啟德道24及26號地下
tel: 2382 3300
redbean 2009-11-21 12:26:07 AM
希望你可以說服你媽媽
幾百蚊對於大人黎講
應該唔多
我相關佢對左兔兔咁耐
唔多唔小有感情
加油

宜加唔好俾兔兔跳住
lingyan 2009-11-21 01:25:36 AM
骨科既可能只有珍禽先處理得到,
因為九龍o個間講過話佢地無骨科儀器 (而家唔知有無加到新儀器),
你打去九龍個間問,要同姑娘講清楚事情,
佢地可以幫到你。

如果萬一真係骨有問題,無記得要係唔知24定48小時內要處理。
ffei_1012 2009-11-21 10:25:55 AM
好多謝你地
但系我想問
禁多間 邊間會最好?
光之天使)) 2009-11-21 12:21:26 PM
呢度幾間都有兔友睇過~全部都係識得睇兔兔既醫生
你係呢幾間入面搵間最近既睇la~
不過建議你去
大圍珍禽異獸及寵物醫院
http://www.taiwaiexotic.com/
沙田大圍積信街69-75號立和樓地下B舖
電話:2687 1030

因為已經有兔友話左你知~骨科要去呢間睇~先有儀器~
你快d打電話去book位問左先la
lingyan 2009-11-21 05:14:08 PM

回復 8# 的帖子

其實2間都ok,
但講診金平既算係九龍動物醫院,
如果珍禽無加價就$290,九龍就$250。
但係九龍動物醫院應該就係無骨科睇既,
所以都係要睇珍禽。
small_tra 2009-11-21 05:51:20 PM
九龍野間~佢唔會睇你隻兔~!因為betty冇修骨科~!
孤疑仔 2009-11-21 08:20:37 PM
我兔兔前排絕育果間佢地D人好細心嫁..我覺得5錯.但5知有冇做埋骨
你可以打去問下...
係元朗..同埋新開張好似有折
宜家打去仲有人嫁.
荃灣都有間...
城市獸醫動物及X異獸醫院
荃灣:24142525
元朗:24779990
打去問左先...別太緊張..要冷靜

快速發帖