我將會起12月中飛去英國manchester
請問各位有冇d價錢較平同質數ok既航空公司介紹下?
國泰較貴,學生票都要成HKD 6,600 + 稅HKD 2,600 = Total HKD 9,200
我暫時CHECK過既航空公司有:
"AIR FRANCE(法國航空)",
"AIR NEW ZEALAND(新西蘭航空)",
"英國航空","Lufthansa(德國漢莎)",
"新加坡航空"

有冇人有經驗邊間較好?
thanks a lot~~

題外話: CX(國泰), BA(英航), AF(法航), KL(荷航), QF(澳航), VS(維珍), LH(漢莎), AY(芬航), LX(瑞航), TK(土耳其)airline原來有咁多...............眼花

lingyan 2009-11-23 12:19:21 AM
阿芷你去旅行ar?
大富翁 2009-11-23 01:04:12 AM
自遊行嗎??!!
你可以上去mangocity 個網睇下!
佢好似有d 機票係比較平!
redbean 2009-11-23 02:03:21 AM
我都唔知邊間好
不過你book 機票
可以上 priceline 睇下
佢地有陣會平過 airline 個網
hh0 2009-11-23 11:02:03 AM
通常會搭KL飛去Amsterdam轉去英國manchester
最方便快捷
波丸媽 2009-11-23 01:27:13 PM
原帖由 lingyan 於 2009-11-23 12:19 AM 發表
阿芷你去旅行ar?

我唔係去旅行呀,我係去讀書^^
波丸媽 2009-11-23 01:27:37 PM
原帖由 大富翁 於 2009-11-23 01:04 AM 發表
自遊行嗎??!!
你可以上去mangocity 個網睇下!
佢好似有d 機票係比較平!

thanks ^^ let me check∼∼
波丸媽 2009-11-23 01:29:37 PM
原帖由 redbean 於 2009-11-23 02:03 AM 發表
我都唔知邊間好
不過你book 機票
可以上 priceline 睇下
佢地有陣會平過 airline 個網

priceline同airline都睇左,佢地係”法國航空”平,不過我就唔知呢間”法國航空”質數係點,始終搭成十幾個鐘,都想個環境ok d∼∼
波丸媽 2009-11-23 01:30:52 PM
原帖由 hh0 於 2009-11-23 11:02 AM 發表
通常會搭KL飛去Amsterdam轉去英國manchester
最方便快捷

請問 KL(荷航) ok嗎?
光之天使)) 2009-11-23 10:26:33 PM
去讀書呀:063: :063:
total同total媽都會唔捨得你架wor:022:
hh0 2009-11-23 11:09:42 PM
KLM ok既,屋企人最近先搭過,來回大約8千幾唔過9千,12月近聖誕可能要貴d
波丸媽 2009-11-24 10:56:29 PM
原帖由 光之天使 於 2009-11-23 10:26 PM 發表
去讀書呀:063: :063:
total同total媽都會唔捨得你架wor:022:

我好快返架咋,7月又可以見到我啦^^
搵日出黎食飯呀^^
波丸媽 2009-11-24 10:57:04 PM
原帖由 hh0 於 2009-11-23 11:09 PM 發表
KLM ok既,屋企人最近先搭過,來回大約8千幾唔過9千,12月近聖誕可能要貴d

唔該晒你呀hh0,等我留意下先^^

快速發帖