help~~!!

千千 發表於 2009-11-27 00:35|只看該作者|倒序瀏覽|打印
trubi  撞 到 d 牙    食 唔 到 草"
可以 點 牙"
我 俾 左 d 草粉 佢 la

因為 我 都 要 聽 日 一早 先 帶 到 佢 去  睇 betty

兔仔怡v3v 2009-11-27 12:37:51 AM
點解會撞到牙嫁...
盡量兩個鐘左右就要餵佢飲水同埋食草粉...
今晚你要辛苦D喇
千千 2009-11-27 12:40:52 AM
佢 跳 左 上 大台"
叫 佢  羅  返 黎"
驚得  制   撞 左 d  凳 到"
我 見 佢 咬 唔 斷 d 草"
但 食 到 糧"
兔仔怡v3v 2009-11-27 12:47:47 AM
暫時唔駛咁擔心先...
佢有冇流血呀仲?
門牙對食草黎講冇咩大問題嫁...因為我果果都係無牙佬(冇門牙)
試下俾一D葉唔好俾枝佢睇下佢可唔可以自己食到
千千 2009-11-27 12:50:05 AM
我 諗 佢 係 牙痛"
先  咬 唔 到"
岩岩 喵喵 打 黎 都 同 我 講 左  無門 都 唔 成 問題"
但 都 係擔心"
唯 有  唔 訓 甘 多"陪 住 佢
千千 2009-11-27 12:59:58 AM
多謝 mocha 爸 電話"
依傢 先 知  
好 多 兔 都 有 撞 親 牙 仔"
我 會 努力 睇住 trubi 牙 la
陳皮妹 2009-11-27 02:34:44 AM
TRUBI要快d好返呀!!
我都有睇過書話冇門牙都冇咩問題,
而家希望佢只係撞到牙仔,唔好撞到埋d牙根啦~
睇到你個post真係有d心痛,我以後都係唔好俾仔仔跳嚟跳去先得~
lingyan 2009-11-27 09:44:21 AM
係丫,無門牙都無問題GA,
只係食菜菜個陣切碎D就OK ga la~
不過撞親牙仔,要留意返有無咬合不正。

trubi 下次唔好咁曳啦,
嚇親媽咪la~
千千 2009-11-29 01:48:12 AM
trubi 睇 左 醫生 la
醫生 話 無 傷 到 牙
但 可能 有 d 痛
so佢 唔  食 草jei
同埋  過多 一個 月 帶 佢 覆診
睇 下 d 牙仔 點

不過真 係 嚇 左 一嚇#^15^#
sheepman 2009-11-30 07:52:01 PM
trubi 冇事就好了#^9_003^#
以後咪再嚇你媽咪啦!

快速發帖