大家仲記得丁丁嗎?
佢有隻公仔做0靚架~~ 隻公仔叫"舅公"...
因為係細個時, 表姨改既, 細個好驚舅公, 有隻新公仔, 就比人改左個咁既名...
送比丁丁時, 都冇諗要比名, 所以都係用返舅公....

之前已經知道丁丁好鍚舅公, 咩毛巾cushion 都咬到爛晒~
舅公跟左丁丁咁耐, 依然絲毫冇損~
日日帶住舅公周屋走, 我都冇所謂....
但係, 丁丁會幫舅公lam晒身沖涼都唔理下我...:050:
我同丁丁講, 我先係你媽咪, 唔好咁大細超好喎...
太后丁只會係摸摸完, 勁舒服先會施捨一lam比我~:052: 係要勁舒服, 平時冇架~
而且丁丁好有手尾, 同舅工散完步, 一定放返舅公入屋.... 而且9成唔會放錯~ 舅公係坐返係到, 唔會瞓側~
咁先feel到舅工幾巴閉~
而今日, 丁丁又同舅工散步, 散完之後, 佢就同舅公排排坐, 一D都冇要黎搵下我既意思:077:
一望之下, 真係覺得天壤之別... 咩媽咪丫... 只係兔奴一個, 按摩機... :042:

唉....:044:   
丁丁對我開相機既聲好敏感~ 所以影到既已經係丁丁起左身,"目及"實我想對舅公做咩~

我冇掂過舅工, 佢地真係一齊坐~~:061:
係手機影左佢地一齊坐既, 廳日再post上黎~~

丁丁上個月換新屋既時候~

丁丁上個月換新屋既時候~

丁:影咩呀? 大膽奴婢,未經本宮同意偷影!! 人來, 拉出去斬!!!

丁:影咩呀? 大膽奴婢,未經本宮同意偷影!! 人來, 拉出去斬!!!

丁:哼, 既然舅公同你求情, 本宮今次放過你啦~

丁:哼, 既然舅公同你求情, 本宮今次放過你啦~

ka@+ 2009-12-9 06:44:27 PM
身同感受#^56^#

以前波波勢力範圍只有2個正方COOL筍..一隻KERORO COOL筍同一隻大雞..
波波不嬲都唔理佢地..
個次我同個FD去完OP買左隻細GE小熊貓公仔比佢..
佢到而家日日LAM隻公仔..
理都唔理下我/ ____ \
我見佢LAM到濕晒隻公仔..
好心幫隻公仔印返乾..
結果波波對住我DUM地同怒睥我..

我愈黎愈冇地位/ ____ \
choi_ching 2009-12-9 07:30:53 PM
本身我都想買公仔俾佢地兩個架...而家聽完你地咁講...令我有d卻步啦
ka@+ 2009-12-9 09:02:59 PM
我開頭諗住比皇帝囡得閒挨下..
我成日見佢好鍾意挨住啲嘢瞓..
點知..有左公仔就唔要阿媽..
正宗要"仔"唔要"媽"><
vivipig 2009-12-9 09:52:15 PM
我起初都係怕丁丁悶先比舅公佢~~
因為丁丁個伴cookie走左, 淨返佢一隻~
果時, 丁丁又同我個妹為左個廳日日係到大眼登小眼~
一個要打機, 一隻要出黎玩~
我放工返到屋企, 丁丁就好似好淒涼咁投晒訴~~
痴到我實, 要摸摸~ 之後我個妹都黎投訴, 話佢冇虐待丁丁, 叫丁丁唔好扮可憐~~
其實個時好好笑~ 一人一兔, 好似宮心計咁為D冇謂野鬥~ 不過丁姨都好錫丁丁, 只係覺得丁丁越來越霸王~
我先諗住比舅公丁丁,陪下佢~
點知搞到自己失晒寵~~#^56^#

我都好想影低丁丁帶舅公散步果樣~
不過太快啦~ 丁丁好似同舅公去玩衝風車咁~
我聽到佢地去散步到我攞起相機, 丁丁已經帶返舅公黎我身邊LU~

原來咁多兔奴同我一樣, 咁我都唔洗太傷心~~~
不如大家都影低兔地D 0靚上黎睇下~~~ #^65^#

同場加影, 丁丁同舅公散完步大刺刺咁坐係龐中間~~
丁丁: 咩呀? 個廳係本宮個後花園黎架~~ 你想用, 問過本宮先啦~~

ka@+ 2009-12-9 10:36:57 PM
丁丁好好笑呀~~~#^64^#
咕咕媽 2009-12-10 12:06:18 AM
好想睇丁丁帶舅公散步..一定好好笑:031:
diobonnie 2009-12-10 12:13:26 AM
我養左bambi 3-4 個月啦...佢都係lick 過我2次咁多ja..

仲有起我身上面斟過2杯茶比我飲law..:014:

唔...呢個女..對我算唔錯架啦..:012:

快速發帖