大家仲記得丁丁嗎?
佢有隻公仔做0靚架~~ 隻公仔叫"舅公"...
因為係細個時, 表姨改既, 細個好驚舅公, 有隻新公仔, 就比人改左個咁既名...
送比丁丁時, 都冇諗要比名, 所以都係用返舅公....

之前已經知道丁丁好鍚舅公, 咩毛巾cushion 都咬到爛晒~
舅公跟左丁丁咁耐, 依然絲毫冇損~
日日帶住舅公周屋走, 我都冇所謂....
但係, 丁丁會幫舅公lam晒身沖涼都唔理下我...:050:
我同丁丁講, 我先係你媽咪, 唔好咁大細超好喎...
太后丁只會係摸摸完, 勁舒服先會施捨一lam比我~:052: 係要勁舒服, 平時冇架~
而且丁丁好有手尾, 同舅工散完步, 一定放返舅公入屋.... 而且9成唔會放錯~ 舅公係坐返係到, 唔會瞓側~
咁先feel到舅工幾巴閉~
而今日, 丁丁又同舅工散步, 散完之後, 佢就同舅公排排坐, 一D都冇要黎搵下我既意思:077:
一望之下, 真係覺得天壤之別... 咩媽咪丫... 只係兔奴一個, 按摩機... :042:

唉....:044:   
丁丁對我開相機既聲好敏感~ 所以影到既已經係丁丁起左身,"目及"實我想對舅公做咩~

我冇掂過舅工, 佢地真係一齊坐~~:061:
係手機影左佢地一齊坐既, 廳日再post上黎~~

丁丁上個月換新屋既時候~

丁丁上個月換新屋既時候~

丁:影咩呀? 大膽奴婢,未經本宮同意偷影!! 人來, 拉出去斬!!!

丁:影咩呀? 大膽奴婢,未經本宮同意偷影!! 人來, 拉出去斬!!!

丁:哼, 既然舅公同你求情, 本宮今次放過你啦~

丁:哼, 既然舅公同你求情, 本宮今次放過你啦~

tyysummer 2009-12-8 10:28:55 PM
哈哈~
咁都冇辦法啊~
唯有你再錫佢多d la....
希望佢可以得閒錫返你~:053:
vivipig 2009-12-8 10:52:44 PM
我錫丁丁鍚到燶架啦~~
丁丁亦好明白自己係屋企既地位~
已經係太上皇太后級~~
佢要摸摸會好自然咁坐係我一隻手既範圍~
有時唔摸, 佢串到用個鼻頂高我隻手黎要摸, 一D都唔洗客氣架~
佢厭D毛巾污糟就會WEA開佢, 話我知要換.....
餓會黎搵我, 用手推下大脾~ 順便摟下要零食~~
不過10秒內冇就走開, 因為已經係叫我去攞菜既Order動作~
從來只有我錫丁丁, 丁丁唔會黎鍚我~
#^77^#  我...... 只能自"炭"連奴婢都不如呀~~~
vivipig 2009-12-8 10:55:58 PM
#^70^# #^70^#

準備同舅公散步~

準備同舅公散步~

FATO_W 2009-12-8 11:02:37 PM
wa..丁丁好大隻
haha 可能佢以為舅公同佢一樣係兔兔
我家噹噹咩公仔毛巾都無面比
照咬
但佢成日都會lam lam我 #^10^#
sheepman 2009-12-8 11:07:40 PM
-,-有d明白你感受
不過我家隻艇都係錫我多過隻公仔
我叫"lam lam Y"佢真係會lam我,而且成日都lam
佢有時又會跟住我行
我叫佢佢又會聽話,又抱得耐

但琴日唔知咩事啦
我開籠摸佢
然後我拎起佢鐘意個隻公仔
佢突然"呼"我=.=
好似示意叫我放低佢咁
之後我又舉高隻公仔
佢抓我咁濟#^47^#
自此之後=.=
我唔咁多掂佢隻公仔了...

不過丁丁問題嚴重d wor-_-
佢鐘意成咁...佢係咪當左隻公仔係同伴?以為佢係兔仔呀?
Panda)) 2009-12-8 11:08:54 PM
冇法啦~~兔奴就係咁XD
有緣相遇都係一種福份~注定左你要做叮叮奴婢~
我都係奴婢一個~#^51^#
光之天使)) 2009-12-8 11:34:06 PM
好可愛~~丁丁會咁錫個公仔~~
我覺得好得意呀>_<兔兔都會玩公仔~~仲咁有手尾添~又帶出又帶入~
咕咕媽 2009-12-8 11:34:46 PM
哈哈~我家的兔兔有點像丁丁....鬼叫我地都錫佢地....注定當兔奴啦:077:

beloved0906 2009-12-9 12:38:53 AM
你已經把他寵壞了...不過這樣正明丁丁是很幸福^w^
別吃醋了~你改變不了..haha :059:
sheena 2009-12-9 01:36:22 AM
丁丁咁錫隻公仔好得意呀!!
都唔知原來兔兔都會玩公仔! 等我遲D都買隻公仔送俾rabbit仔做聖誕禮物先!!
vivipig 2009-12-9 07:54:22 AM
講返.... 丁丁以前都成日lam 下我, 有次瞓係到玩仲同我洗面...#^75^#
咁..... 果時既丁丁去左邊呀??? #^68^#
唔通.... 唔通係我自己搵個情敵返黎既?#^15^#
丁丁都仲會跟出跟入, 不過都係扮乖多~~~
只要我一行開, 去下廁所, 佢已經走去玩~~
我返到廳佢又返去, 扮冇走過~
完全係陽奉陰違... 唔通佢之前同我睇宮心計睇太多, 學晒D野?? 哈哈~

咕咕媽~~~
佢地真係好似呀~~~ 可以上契呀~~
不過丁丁嘴黑D, 為食D~~
我以前都有隻兔兔叫咕咕~~
是隻淺灰色的美女, 在燈光之下會是淺紫色的~
不過是隻8婆仔一隻~~~
tracy)) 2009-12-9 10:07:07 AM
哈哈哈~~~~~
我好明白你既感受,棉花糖都係咁,lam公仔都唔lam我.....我養佢咁耐真係一次都無.....:050: 點我做野就最叻....
seefun 2009-12-9 11:10:23 AM
Haha, 丁丁錫舅公, 佢地已經bond埋一對, 兔奴只有羨慕( 嫉妒), 冇咩計喎.:059:
丁丁真係好得意, 識帶舅公到處去, 好想睇下丁丁點帶舅公走呀......
我果隻都有一隻兔公仔friend, 佢好錫隻公仔架, 但唔會到處帶.
兔仔係咁架喇, 又cool又識"指導"兔奴做野, 但就係有辦法令人好錫好錫佢.
不過,又只有舅公會成日陪伴住丁丁, 丁丁大細超都唔奇哦............:037:
咕咕媽 2009-12-9 01:21:02 PM

回復 12# 的帖子

丁丁媽你好~我隻係仔黎ga...超級為食..有野食先會跟住我..平時摸下都唔得:029: 又小氣(成日爭寵).:008:

快速發帖