大家好呀:002: ,係咁既,之前買小白既寵物店話會賠番隻兔兔我,隻兔兔我星期五放假會去拎,諗住順便同兔兔做埋bodycheck,如果有咩問題都可以盡早醫到,上次既悲劇亦唔使再發生:068: ,不過有d問題想問問各位既..........

我住係天水圍既,但係我要去屯門拎兔兔,咁我想問問屯門,元朗有邊幾間既獸醫係好既呢???因為寵物店個個之前都介紹過一間叫東方既獸醫,但係唔知好唔好,諗住問完聽朝打去book左先,同埋大約係咪300度???:014:

redbean 2009-12-9 01:08:48 AM
因為唔係好多Vet 識醫兔兔,
所以我建設你去以下呢三間
不過我未去個屯門個間,
因為見其他兔友都係話去元朗,
所以你可以打去問下屯門有冇Dr. Gerry or Dr. Ken Thorley
幫兔兔睇醫生,
一定要搵岩醫生先識睇
所以記住話要約邊個呀
診金係大概二百幾
如果兔兔無咩事, 唔洗食藥
就唔洗其他$
不過如果有病
你就預多d, 大概$500-800

大圍珍禽異獸及寵物醫院
http://www.taiwaiexotic.com/
Dr. Tiger / Dr. Lim
沙田大圍積信街69-75號立和樓地下B舖
電話:2687 1030

九龍動物診所Kowloon Veterinary Hospital
Dr. Betty or Dr. Yan
九龍九龍城啟德道24及26號地下
tel: 2382 3300

維多利亞寵物診所 – 元朗診所
Dr. Gerry or Dr. Ken Thorley
元朗民合徑8號幸福樓二期地下11號舖
屯門德正圍十八號海盛大廈地下三號舗
電話:2477 8929 (元朗) / 2459 7217 (屯門)
急症:7116 3282 呼8929
診症時間:
星期一至五     9:00am-7:30pm
星期六日         10:00am-6:30pm
kikocheese 2009-12-9 01:20:03 AM
唔該哂你呀,但係我想問問你講個間係咪好多獸醫定係得呢兩個???
同埋想問問讀音dr.ken係咪得一個???因為我唔識讀之後個個字,唔好意思

redbean 2009-12-9 02:05:39 AM
我無睇過維多利亞呀
因為我唔係住呢區

不過應該唔係得呢兩個醫生
呢兩個係其他兔友睇過, 識醫兔o既

你可以串俾姑娘聽
我諗應該 讀 "Four" "li"
kikocheese 2009-12-9 09:17:53 AM
唔該哂你呀,等我打去問下先.............
kikocheese 2009-12-9 09:27:38 AM
岩岩打去佢話dr.ken呢排小睇症,但係dr.gerry放假,要14號先睇到,我14號拎唔到假,點好???

東方個個dr.wu好唔好???

波丸媽 2009-12-9 10:26:41 AM
我地未聽過Dr.WU ..........
一直都係睇dr. gerry
我勸你最好唔好駁啦........
果d e生唔識e的話,會當狗睇架.........
搵返個識睇既會較放心,好過比人點都唔知嘛
eggegg89 2009-12-9 05:39:32 PM
Dr. Wu 己駐診元朗東方,而屯門東方己由Dr.司徙主診。不過兩位Dr.都祗醫猫,狗。因上次帶狗狗去睇病順便問Dr.司徙睇唔睇兔,護士小姐答咗"Dr.司徙唔睇兔仔"。 聽講Dr Wu都唔睇兔的。
係新界西衹有Dr. gerry 醫兔比較有名呢! 不過我都係覺得Dr. Betty好D。

孤疑仔 2009-12-9 09:25:01 PM
我係元朗睇過間城市獸醫動物及珍禽異獸醫院..
呢個OK..D姐姐都好好...
元朗教育路68號兆豐大廈11號地下
我睇果個係外國人...但係我5記得佢叫咩名..
打去問下...5係好貴...放心..
kikocheese 2009-12-10 12:17:47 AM
唔該哂你地呀,好彩我未book時間者,因為今朝都打過去東方,但係個姑娘話個個dr.wu會睇兔兔,仲話唔使book時間直接去都得,我都覺得奇怪,如果係好無理由唔使預約都睇得架,仲有我想問bodycheck係check d咩既呢???我打去維多利問個時,佢話普通都係睇下佢眼耳口鼻同摸下佢睇下佢健唔健康,如果要驗血個d深入d就再另計,咁如果普通check可唔可靠???

孤疑仔,我想問問你講個間近邊度???同埋呢邊係咪個個醫生都識睇兔兔???
alaneva 2009-12-10 01:13:58 PM
東方既獸醫好差,我家棉棉比佢攪到差d死...好嬲
Goody09 2009-12-10 03:31:26 PM
Dr. Gerry 我睇過幾次都唔錯...城市獸醫動物及珍禽異獸醫院...我都未睇過..不過近我住個頭...可能下次去睇下
kikocheese 2009-12-10 10:45:06 PM
今朝已經book左啦,聽日會同兔兔睇左先,聽日如果有時間就影d令令相俾大家睇,希望同你地既兔兔做到朋友啦:002:

快速發帖