今日同d fd傾傾下傾到樂樂d同叮叮b d洗費,發覺原來好平~你地1個月又洗幾多錢系兔兔身上?
hh0 2009-12-10 11:59:01 PM
1箱22lbs或25bs草
1包大木粒用2個月
10 lbs兔糧食3個月
尿片每日一塊

計落一個月基本大約用500幾
除開5隻, 平均1隻百零蚊啦, 好平咋
m1k1 2009-12-11 12:00:43 AM
哇~你養5隻兔兔呀~好勁啊~~~
hh0 2009-12-11 12:09:03 AM
3隻同2隻一齊住, 其實都係2個籠姐, 唔會好辛苦
分開晒5個籠就慘啦

m1k1 2009-12-11 12:13:25 AM
haha~我都希望遲下叮叮b同樂樂b可以吾打交1齊住:055:
m1k1 2009-12-11 12:14:57 AM
其實要佢地1個籠但吾打交有冇秘缺架?:050:
咕咕媽 2009-12-11 12:17:36 AM
我養2隻...1個月食2箱9磅草...用2包大袋木粒..會唔會好誇張:036:
hh0 2009-12-11 12:19:42 AM
做好bonding先可以一齊住
我只係bond到3隻一組同2隻一組
我都好想2組可以一齊玩
hh0 2009-12-11 12:21:28 AM
原帖由 咕咕媽 於 2009-12-11 12:17 AM 發表
我養2隻...1個月食2箱9磅草...用2包大袋木粒..會唔會好誇張:036:

你隻係賓尼, 大食D正常啊
m1k1 2009-12-11 12:27:23 AM
原帖由 咕咕媽 於 2009-12-11 12:17 AM 發表

會@@..............
m1k1 2009-12-11 12:27:46 AM
原帖由 hh0 於 2009-12-11 12:19 AM 發表
做好bonding先可以一齊住
我只係bond到3隻一組同2隻一組
我都好想2組可以一齊玩

姐系點??????????
咕咕媽 2009-12-11 12:36:16 AM

回復 9# 的帖子

係呀!2隻賓尼...佢地好大食...又浪費d草..好揀食...枝會唔食:036:
hh0 2009-12-11 12:41:12 AM
可以參考下兔友post 過ge bonding經驗慢慢黎
最近喵媽bond 喵飯都幾好呀
叮叮同樂樂可以試下
hh0 2009-12-11 12:43:20 AM

回復 12# 的帖子

我迫巨地食埋D枝架所以好少浪費草
lingyan 2009-12-11 09:26:10 AM
唔係好貴。
二個月先用完一包15LBS既紙砂,
一個月一箱9LBS,
係SUPER MARKET買一包菜都食到成個星期,
都係$4-5 一包。
212+89/2+5=大約$260一個月。

快速發帖