**update**
之前有兔媽話想睇多D芬蘭既相,
我又懶upload咁多相^^"
如果想睇多D相既麻煩去呢度睇丫!
Rovaniemi
http://www.facebook.com/album.php?aid=23181&id=1625910155
Helsinki
http://www.facebook.com/album.php?aid=23174&id=1625910155
--------------------------------------------------------------------------------------
我同rabbit爸既7日芬蘭之旅完成啦,
期間我地位朋友好盡心咁幫我地照顧rabbit仔, 每日上黎我地屋企幾次! 有keep住bbm我地rabbit仔既情況,幫rabbit仔影埋相bbm我地,等我地玩得放心D! 仲教識rabbit仔乖乖地訓上張床仔俾佢梳毛!! 真係萬分感謝!
返到屋企rabbit仔見返我地依然好興奮, 係咁跟住rabbit爸, 又好乖咁俾我梳毛, 真係放心哂啦!

之前話過post相俾大家睇, 去相!!

Santa Claus Village
我地5個仔女都有去呀, 仲有見聖誕老人tim

藍色線係arctic circle line, 正式分界左北極圈

呢度係聖誕老人村入面一間ice bar

去左玩husky sledge, 原來都幾難控制架車ga! 不過就好好玩, 幾刺激! (但係好凍!!!-25度呀!)

又去左騎鹿車, 好容易控制!
呢隻就係我地隻鹿啦!

呢隻鹿好靚!

另外我地仲去左動物園
等巴士既景色...9點都仲未天光

個度既動物好幸福架, 唔係用個籠困住, 而係有好大既地方俾佢地跑黎跑去架!

動物園既景色仲好靚tim!

見唔見到北極熊呢??就係因為佢訓緊覺

所以準備定既可樂同買定既北極熊褸都冇用, 唯有同呢隻假北極熊影相啦關(-25C既衣著: 6件衫+3條褲!!)

IMG_9718 (2).JPG (94.05 KB, 下載次數: 45)

IMG_9718 (2).JPG

cafekaleo 2009-12-18 11:41:09 PM
嘩靚到爆
羨慕死= =
有無去聖誕老人村~?
wincy)) 2009-12-18 11:48:44 PM
嘩   好令呀!!!!!
攬到我好想去呀>3<
不過實好貴姐~~

你去果時有冇落雪呀?
你有冇去到睇北極光呀??
wesky 2009-12-18 11:51:46 PM
好靚啊
白色聖誕, 真幸福
FATO_W 2009-12-18 11:53:10 PM
好靚牙!!!
好想坐狗拉車 xd
尾3個張相我開頭睇以為係真既北極熊 -_-
嚇死我
sheena 2009-12-19 12:12:36 AM
cafekaleo, 有去呀!!聖誕老人仲抱住我隻雞仔影相, 然後俾我逼問點解我冇收過佢送既聖誕禮物:040:

wincy, 我去個陣有落雪呀, 有入到森林睇北極光, 可惜等到變雪條都等唔到=( 但係就見到滿天星星!!!

wesky, 係呀, 玩得好開心!!^^

fato_w,
尾3個張真係北極熊黎架!!
其實仲有另外一隻, 但係個隻行到好遠又跑黎跑去好難影!
喵喵 2009-12-19 01:03:11 AM
嘩 好正呀...
我覺得一世人點都要去一次睇北極光的 ^^~ hehe
我估我三十幾歲會去掛.....哈哈~
真係好靚d景 有d想把下年既意大利之旅改去芬蘭==

redbean 2009-12-19 02:27:48 AM
好羨慕呀
真係好靚呀

不過睇落去又唔覺得你着好多衫 bor~
我宜加出差, 係 -10 度o既地方
着得誇過你 tim
哈哈:055:
雪姬女 2009-12-19 02:53:24 AM
rabbit媽~我好羨慕你呀~你果然有代我睇雪景wo~多謝晒你呀~好靚好開心呀~!
多謝晒你呢份聖誕禮物呀~!
sheena 2009-12-19 02:55:12 AM
喵貓,
改去芬蘭丫~~我聽當地人講個度3月會好大機會見到北極光, 同埋個陣係最多雪呀!
我岩岩6月去完意大利呀, D野好好食:040:
你會去意大利邊度呀??

redbean,
hahaha, 其實已經6件衫(超薄防寒, 長袖底衫, 冷衫, cashmere 2件, 毛毛褸), 加3條leggings!! 可能2件cashmere打孖著好暖! 因為我個陣全身都好暖, 除左面, 手指同腳指!! 你而家響邊度出差緊呀??
sheena 2009-12-19 02:56:20 AM
囡囡媽,
梗係記得啦!!rabbit仔係咁煩我叫我記住影俾囡囡睇呀!!
ka@+ 2009-12-19 01:15:07 PM
好靚呀~~
如果係-25度..
我諗我會凍到邊度都唔想去#^5_002^#
光之天使)) 2009-12-19 01:38:44 PM
好靚好靚呀!!~~
一定好好玩~~
好~~我決定人生一定要去一次先得~
雪姬女 2009-12-19 03:17:42 PM
原帖由 sheena 於 2009-12-19 02:56 AM 發表
囡囡媽,
梗係記得啦!!rabbit仔係咁煩我叫我記住影俾囡囡睇呀!!

rabbit仔真係有我囡囡心ja~!
囡囡:多謝rabbit仔亨利~啜啜卜~!>3<
kittyz 2009-12-19 05:04:19 PM
果度d地方好令呀~#^80^#

快速發帖